Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin, discurs despre starea națiunii: „Nu ne-a înfrânt nici Hitler, nu o va face nici Occidentul”

Vladimir Putin, discurs despre starea națiunii: „Nu ne-a înfrânt nici Hitler, nu o va face nici Occidentul”

Un articol de: - 04 Dec 2014, 17:11
Vladimir Putin, discurs despre starea națiunii: „Nu ne-a înfrânt nici Hitler, nu o va face nici Occidentul” Foto: gandul.info Externe

Președintele rus, Vladimir Putin, a ținut, joi, discursul anua privind starea națiunii, vorbind despre Crimeea, suveranitatea Rusiei și poziția Occidentului.

Moscova nu se va lăsa atrasă într-o cursă a armelor, dar nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei, a declarat Putin, citat de agenția Sputnik.

"Este inutil să încerci să discuţi cu Rusia de pe o poziţie de forţă, chiar şi atunci când se confruntă cu divergenţe interne", a declarat liderul rus în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Nu ar trebui să uităm lecţiile trecutului. Aşa cum Hitler a eşuat în ideile sale mizantropice, el nu a reuşit să distrugă Rusia, toată lumea ar trebui să-şi amintească cum se termină asta", a adăugat el.

„Dacă unele țări europene au uitat de mândria lor națională în urmă cu mult timp și consideră suveranitatea un mare lux, adevărata suveranitate de stat este o condiție esențială pentru existența Rusiei. Fie vom fi suverani, ori ne vom dizolva și pierde în lume”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că politica de limitare a Rusiei nu a fost inventată ieri și este implementată de fiecare dată când cineva crede că țara devine prea independentă.

”Însă Rusia nu va rupe legăturile cu Europa și America din acest motiv, va fi deschisă lumii și va atrage investiții și va lua parte la proiecte comune. Asta pentru că, deși Occidentul a încercat să rupă Rusia la fel cum s-a rupt Iugoslavia în anii 90, a eșuat, la fel cum a eșuat și Hitler”, a completat acesta.

El a mai spus că Rusia nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmărilor și este pregătită să își asigure pe deplin securitatea, spunând că scutul antirachetă american este o amenințare „la adresa întregii lumi”.

„Cred că este periculos și pentru SUA, întrucât creează periculoasa iluzie a invincibilității”, a mai spus Vladimir Putin.Citeşte mai multe despre:   putin,   Vladimir Putin