Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin: Rusia consideră Israelul drept un stat rusofon / Liderul de la Kremlin este un aliat recunoscut al Iranului și întreține relații oficiale cu Hamasul palestinian

Vladimir Putin: Rusia consideră Israelul drept un stat rusofon / Liderul de la Kremlin este un aliat recunoscut al Iranului și întreține relații oficiale cu Hamasul palestinian

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Sep 2019, 22:03
Foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi Externe

Vladimir Putin a afirmat, vineri, că Rusia consideră Israelul drept un stat rusofon, în condițiile în care aproape două milioane de cetățeni vorbitori de limbă rusă, potrivit Times of Israel preluată de Agerpres.

„Cetăţenii Rusiei şi Israelului sunt uniţi prin legături de familie, de rudenie şi prietenie. Este o adevărată reţea, o familie comună şi o spun fără exagerare. Israelul are aproape două milioane de cetăţeni vorbitori de limba rusă. Considerăm Israelul drept un stat rusofon", a afirmat președintele Federației Ruse, în cadrul unui discurs pronunţat săptămâna aceasta la Moscova, în cursul unui eveniment organizat de United Israel Appeal, organizaţie sionistă responsabilă de strângerea de fonduri.

În acest context, Vladimir Putin a anunțat că va efectua o vizită în Israel în luna ianuarie, la invitaţia preşedintelui israelian Reuven Rivlin pentru a asista la ceremoniile consacrate împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz şi Zilei internaţionale de comemorare a Holocaustului.

„Desigur, voi profita de aceasta invitaţie", a spus Putin.

Rusia menţine relaţii strânse cu unele ţări unde trăiesc rusofoni, oferindu-le condiţii comerciale avantajoase şi sprijin politic. Dar de asemenea a demonstrat un nivel ridicat de intervenţie, uneori ostil, faţă de ţări vorbitoare de limba rusă.

Cu toate acestea, Administrația Putin și-a întărit alianța cu Iranul, care amenință în mod constant că va distruge Israelul, derulând diverse operațiuni pentru dezvoltarea de armament nuclear. În plus, Rusia sprijină regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi mişcarea Hezbollah şi este una dintre puterile majore din lume care întreţine relaţii oficiale cu responsabili ai Hamasului palestinian.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Iran,   Vladimir Putin
 
 
Loading...