Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin: Rusia nu se opune apropierii Republicii Moldova și Ucrainei de Uniunea Europeană

Vladimir Putin: Rusia nu se opune apropierii Republicii Moldova și Ucrainei de Uniunea Europeană

Un articol de: - 10 Oct 2014, 16:41
Vladimir Putin: Rusia nu se opune apropierii Republicii Moldova și Ucrainei de Uniunea Europeană Foto: kremlin.ru Externe

Rusia nu se opune apropierii Republicii Moldova şi Ucrainei de UE, însă consideră necesare discuţii cu privire la eventualul risc asupra economiei ruse, a declarat, vineri, preşedintele rus Vladimir Putin.

"Nu ne-am opus niciodată unor relaţii mai apropiate cu UE, noi înşine dorim această apropiere", a afirmat Vladimir Putin, potrivit Russia Today.

El a adăugat că sunt necesare discuţii pentru a evita riscul asupra economiei ruse.

"Trebuie să ne gândim la impact atunci când sunt semnate documente cu partenerii europeni şi la efectul asupra pieţelor locale", a adăugat preşedintele rus. În absenţa unei analize atente a acordurilor cu UE, pieţele noastre pot fi invadate de produse europene, ceea ce riscă să ne afecteze interesul naţional, a avertizat liderul rus. "Dacă discuţiile pe această temă au loc în timp util, atunci nu va fi nicio problemă. Acest lucru este valabil atât pentru Republica Molodva, cât şi pentru Ucraina", a mai afirmat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei participă, vineri, la Minsk, la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Ucraina a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la 27 iunie, în acelaşi timp cu Georgia şi Republica Moldova. Kievul şi Bruxellesul au ratificat documentul la 16 septembrie, dar UE a decis să amâne intrarea în vigoare a prevederilor economice ale acordului până la sfârşitul anului 2015, pe fondul îngrijorărilor exprimate de Moscova.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   putin,   Moldova,   Ucraina,   UE