Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin s-a întâlnit cu Recep Erdogan. Președintele rus îndeamnă la o prietenie strânsă ruso-turcă: "Noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor"

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Recep Erdogan. Președintele rus îndeamnă la o prietenie strânsă ruso-turcă: "Noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor"

Un articol de: - 09 Aug 2016, 16:00
Vladimir Putin s-a întâlnit cu Recep Erdogan. Președintele rus îndeamnă la o prietenie strânsă ruso-turcă: "Noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor" Foto: rt.com Externe

Cu ocazia vizitei în Rusia, a președintelui turc Recep Erdogan, Vladimir Putin a îndemnat la o mai bună cooperare bilaterală și o "restabilirea dialogului și a relațiilor, în interesul poporului rus și al celui turc".

Putin a criticat în termeni duri tentativa de lovitură de stat din Turcia din iulie și a fost încă de pe atunci unul dintre primii șefi de stat care i-a telefonat omologului său turc pentru a-l asigura de susținere.

Președintele rus a catalogat puciul drept "categoric împotriva oricărei încercări de a acționa în mod neconstituțional" și-a exprimat speranță că Turcia "poate depăși această problemă și că ordinea și legea constituțională vor fi restabilite", potrivit Agerpres.

Aceasta vizită a lui Erdogan în Turcia a fost prima efectuată de el de la tentativa de puci. De altfel, șeful de stat turc i-a mulțumit lui Putin pentru că l-a primit. "Încă o dată vreau să îmi exprim recunoștința pentru această oportunitate să fiu cu tine și să mă întâlnescu cu tine" a spus acesta după ce a ajuns.

Relațiile dintre Moscova și Ankara s-au deteriorat considerabil după doborârea în luna noiembrie a unui bombardier rus de către aviația turcă deasupra frontierei turco-siriene, dar Erdogan i-a cerut scuze recent lui Putin pentru incident.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Turcia,   Rusia