Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin și Angela Merkel insistă ca raportul inspectorilor ONU să fie studiat de Consiliul de Securitate

Vladimir Putin și Angela Merkel insistă ca raportul inspectorilor ONU să fie studiat de Consiliul de Securitate

Vladimir Putin și Angela Merkel au convenit, joi, în timpul unei discuții telefonice asupra necesității ca raportul experților ONU privind folosirea armelor chimice în Siria să fie studiat în Consiliul de Securitate, relatează AFP.

În timpul convorbirii ”a fost subliniată importanţa examinării în Consiliul de Securitate a raportului inspectorilor ONU privind presupusele fapte de folosire a armelor chimice în Siria", anunţă serviciul de presă al Preşedinţiei ruse.

Merkel a reafirmat că "atacul inuman cu gaze împotriva populaţiei civile siriene va necesita o reacţie internaţională".

Totodată, cancelarul german i-a vorbit lui Putin despre o reacţie internaţională rapidă şi unanimă a Consiliului de Securitate al ONU, în care Rusia este unul dintre cei cinci membri, alături de Statele Unite, China, Marea Britanie şi Franţa.

"Cancelarul Merkel şi preşedintele Putin au căzut de acord asupra faptului că diferendul nu se poate rezolva decât pe cale politică şi că eforturile pentru organizarea conferinţei internaţionale privind Siria (Geneva 2) trebuie continuate", se arată într-un comunicat al cancelariei germane.

Joi, țările occidentale păreau să tergiverseze asupra lansării unui atac imediat în Siria.

Experții ONU susțin că armele chimice au fost utilizate în Siria, dar de către rebeli, nu de regimul Bashar al-Assad. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin