Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin și legăturile cu KGB. Documentul care întărește acuzațiile cu privire la dirijarea mișcărilor teroriste

Vladimir Putin și legăturile cu KGB. Documentul care întărește acuzațiile cu privire la dirijarea mișcărilor teroriste

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Iun 2020, 13:41
Vladimir Putin și legăturile cu KGB. Documentul care întărește acuzațiile cu privire la dirijarea mișcărilor teroriste Foto: Hepta - Sputnik / Alexei Druzhinin Externe

Înainte de a intra în politică, Vladimir Putin a lucrat la KGB (Comitetul Securității de Stat). În perioada 1985-1990, actualul președinte al Rusiei a fost repartizat la Dresda, din Republica Democrată Germană. După căderea regimului comunist din Germania de Est, Putin a revenit în Uniunea Sovietică.

„A susținut Vladimir Putin în mod direct actele teroriste anti-occidentale, în calitate de ofițer KGB?". Acesta reprezintă subiectul unei analize Politico, ce are în centru cartea „Putin's People".

 

Vladimir Putin, vigilent. Și-ar fi șters aproape toate urmele legate de activitatea la KGB

 

Perioada petrecută la Dresda rămâne un interval controversat cu privire la trecutul președintelui Rusiei. Vladimir Putin a recunoscut faptul că recruta agenți sub acoperire și a mai declarat că majoritatea timpului în petrecea redactând „rapoarte fără sens". 

Sven Scharl, un cercetător al arhivelor Dresden din Stasi, poliția secretă cu care a colaborat KGB, a menționat că „urmele" care l-ar putea incrimina pe Vladimir Putin sunt aproape inexistente. „Cu rușii avem probleme. Au distrus aproape tot", a declarat specialistul. 

 

Documentul care confirmă speculațiile occidentalilor, cu privire la Vladimir Putin și KGB

 

O scrisoare trimisă de Putin lui Horst Bohm, șeful Stasi din Dresda, ar fi una dintre puținele dovezi care ar putea trezi suspiciuni cu privire la președintele Rusiei. Fostul ofițer KGB i-a cerut ajutorul corespondentului său ajutorul pentru restabilirea conexiunii telefonice cu un informator din poliția germană, un colaborator. „Ne susține", a notat Putin în scrisoare. A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Markus Wolf, fost șef al informațiilor externe din Stasi și alți foști colegi din KGB ai lui Putin au negat de-a lungul timpului influența actualului președinte al Rusiei, în perioada 1985-1990. Scrisoarea însă, modul de adresare directă, către șeful Stasi, poate reflecta rolul important pe care Putin îl avea de fapt în KGB

KGB-ul a sprijinit organizațiile teroriste, adepte ale ideologiei marxiste, în special cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei. Un fost membru al Fracțiunii Armata Roșie, grup terorist de extremă stângă din Germania de Vest,  a mărturisit că l-a cunoscut pe Putin, care ar fi fost de fapt un om de bază în gestionarea ofensivei teroriste. „Nu a fost nimic în Dresda, cu excepția stângii radicale", a declarat fostul membru al Fracțiunii Armata Roșie.

 

Vladimir Putin are în vedere să candideze din nou la alegerile prezidențiale

 

În vârstă de 67 de ani, Vladimir Putin nu exclude încă o candidatură pentru funcția de președinte, după expirarea mandatului, în 2024. 

„Nu exclud posibilitatea de a candida pentru această funcţie dacă acest lucru este stipulat în Constituţie. Vom vedea... Încă nu am luat nicio decizie”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu pentru televiziunea de stat, duminică. 

Rusia va organiza un vot la nivel naţional în perioada 25 iunie şi 1 iulie, cu privire la mai multe modificări propuse la Constituţie, care datează din 1993, între care un amendament care i-ar permite lui Putin să candideze pentru încă două mandate de 6 ani, după încheierea  actualului mandat. În prezent, Constituţia îl obligă pe Putin să părăsească funcţia după „două mandate consecutive” de 6 ani (2012-2018 şi 2018-2024).

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   KGB,   Rusia