Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ”Vorbești serios?”: Reacțiile celor trei oameni de știință laureați cu premiul Nobel pentru Medicină (AUDIO)

”Vorbești serios?”: Reacțiile celor trei oameni de știință laureați cu premiul Nobel pentru Medicină (AUDIO)

Cercetătorii James E. Rothman, Randy W. Schekman şi Thomas C. Sudhof au fost desemnați, luni, câștigătorii premiului Nobel pentru Medicină în anul 2013.

Reprezentanţii Institutul Karolinska din Stockholm i-au sunat pe aceștia pentru a îi anunța și felicita, iar reacțiile surprinse ale celor trei au fost însoțite de diferite declarații.

”Am fost avertizat că mă veți suna. Și am avut timp, zece minute, să fac un duș. Așa că acum am reușit să mă stăpânesc, să mă adun. Inițial, când am auzit, eram copleșit de emoții, fără nicio surpriză, nu? Am fost complet șocat, complet surprins. Adevărul este că oricine care este candidat la premiul Nobel știe într-o anumită măsură că poate fi numit laureat. Deci nu este surprinzător într-o anumită măsură, dar prin faptul că s-a întâmplat este ca și cum ai trăi o experință înafara corpului tău”, a declarat americanul James E. Rothman. (înregistrarea audio integrală AICI

Neamțul Thomas Sudhof a fost complet surprins, întrebându-l pe interlocutorul său dacă vorbește serios.

Vorbești serios? Dumnezeule. Stai să te opresc puțin pentru că simt că plutesc undeva prin spațiu acum. Credeam că voi primi un telefon de la un prieten. Este neașteptat. Este o veste nemaipomenită”. (înregistrarea audio integrală AICI)

De altfel, americanul Randy W. Schekman a fost trezit din somn de vestea cea bună.

”Dormeam. Era 1:15 dimineața. Tocmai am venit din Frankfurt, eram obosit. Dar de cum a sunat telefonul, soția mea a început să se bucure. Am fost foarte entuziasmați. După ce-am închis telefonul, am dansat prin casă cu soția mea și tot strigam <<Dumnezeule mare>>”. (înregistrarea audio integrală AICI)