Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vulcanul de Foc din Guatemala a ERUPT pentru a patra oară! (FOTO)

Vulcanul de Foc din Guatemala a ERUPT pentru a patra oară! (FOTO)

Un articol de: - 06 Mai 2017, 15:01
Foto: Aprende Guatemala Externe

Vulcanul de Foc, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala Guatemalei a erupt vineri pentru a patra oară în acest an.

Conform Institutului Național de Seismologie Vulcaonologie, Meteorologie și Hidrologie, activitatea marelui vulcan, 3.763 de metri, a început vineri dimineața.

Vulcanul, unul dintre cei mai activi dintre cei 32 pe care îi are Guatemala, produce explozii constante care aruncă în aer coloane de cenușă până la aproximativ 5.500-6.000 de metri deasupra nivelului mării.

Conform obser vatorului vulcanologic s-au înregistrat scurgeri piroclastice pe versanţii Santa Teresa, Trinidad şi Las Lajas. Potrivit Insivumeh, comportamentul eruptiv al vulcanului se caracterizează prin zgomote constante şi moderate, similare celei generate de o locomotivă de tren şi seisme de mică intensitate. Până la acest moment nu au fost raportate pagube provocate de erupţie, a patra din decursul acestui an. În 2016 vulcanul Fuego a înregistrat 16 erupţii, iar în 2015 un total de 15, conform registrelor oficiale, informează Jurnalul.ro.

 
Loading...