Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Walt Disney va concedia aproximativ 28.000 de angajați în SUA

Walt Disney va concedia aproximativ 28.000 de angajați în SUA

Un articol de: Maria Zărnescu - 30 Sep 2020, 08:46
Walt Disney va concedia aproximativ 28.000 de angajați în SUA FOTO: Hepta.ro Externe

Compania americană Walt Diseny, gigantul din domeniul divertismentului, a anunțat în cursul zilei de marți, 29 septembrie că urmează o serie de concedieri. Compania americană va „da afară” aprioximativ 28.000 de angajați în SUA, din divizia parcurilor tematice. Întreaga activitate a companiei, ce mai include și croziere, evenimente și produse conexe fiind puternic afectată de criza generată la nivel global de pandemia de COVID-19.

La baza deciziei a stat „impactul prelungit al COVID-19 asupra afacerii noastre, inclusiv reducerea capacităţii în parcuri care are legătură cu distanţarea fizică şi incertitudinile referitoare la durata pandemiei”, după cum au declarat reprezentații companiei, potrivit Reuters.

Walt Disney a deschis toate parcurile de distracție, odată cu măsurile de relaxare introduse treptat în întreaga lume, cu excepția celui din California. Din angajații disponibilizați în acest context, aproximativ două treimi sunt angajați cu jumătate de normă. La data de 31 decembrie 2019, numărul total al angajaților companiei era de 223.000 de persoane.

 

Venituri Walt Disney au scăzut din cauza pandemiei

 

În contextul pandemiei de COVID-19, veniturile Wald Disney, realizate în diviza de parcuri și evenimente au scăzur cu 85%, ajungând astfel la 983 de milioane de dolari. În aceeași perioadă, gigantul în domeniul divertismentului a încasat cu 11.8 milioane de dolari mai puțin față de același interval al anului trecut.

Industria de divertisment și cea cinematografică au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19. Cu cinemtografele și parcurile de distracții închise, dar mai ales cu filmările pentru peliculele anului anulate, actorii au avut de suferit în urma contextului epidemiologic. 

Citeşte mai multe despre:   Walt Disney