Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Washington Post publică documente secrete: Agenţia Naţională de Securitate a încălcat de mii de ori legile privind respectarea vieții private

Washington Post publică documente secrete: Agenţia Naţională de Securitate a încălcat de mii de ori legile privind respectarea vieții private

Agenţia Naţională de Securitate a încălcat de mii de ori legile privind respectarea vieţii private după ce a primit noi compentenţe în urmă cu cinci ani, relatează Washington Post.

Aceste infracţiuni au fost dezvăluite de un audit intern şi alte documente secrete, care au fost furnizate cotidianului de fostul consultant american Edward Snowden.

Potrivit cotidianului, auditul NSA, ce datează din mai 2012, a numărat 2.776 de incidente în cursul precedentelor 12 luni, privind "colectarea, stocarea, accesul şi comunicarea datelor protejate legal, fără autorizaţie".

Majoritatea acestor incidente nu erau intenţionate, dar multe dintre ele sunt generate de deficienţe sau de încălcarea procedurilor normale.

Unul dintre documentele citate de Washington Post arată că NSA le-a ordonat echipelor sale să falsifice rapoartele adresate Departamentului Justiţiei şi Biroului directorului serviciilor naţionale de informaţii, înlocuind unele detalii cu termeni mai generali.

Snowden, care a fugit în Rusia, a dezvăluit aspectele ascunse ale supravegherii cetăţenilor americani pe Internet şi pe telefon.

Citeşte mai multe despre:   edward snowden