Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Înmormântarea şi incinerarea sunt de domeniul trecutului: Ce stat vrea să legalizeze transformarea morţilor în... ÎNGRĂŞĂMÂNT!

Înmormântarea şi incinerarea sunt de domeniul trecutului: Ce stat vrea să legalizeze transformarea morţilor în... ÎNGRĂŞĂMÂNT!

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 17:24
Înmormântarea şi incinerarea sunt de domeniul trecutului: Ce stat vrea să legalizeze transformarea morţilor în... ÎNGRĂŞĂMÂNT! Externe

Ritualurile funerare clasice, precum îngroparea sau incinerarea, par de domeniul trecutului. Statul american Washington ar putea deveni primul stat care legalizează transformarea cadavrelor umane în îngrășământ.

Potrivit vice.com, metoda se poartă numele de "reconstituire" și se pare că ar fi mai ieftină și mult mai "prietenoasă" cu mediul decât înmormântarea tradițională sau incinerarea. 
Prin intermediul acestei metode, cadavrele ar fi descompuse rapid, iar resturile ar urma să fie transformate în îngrășământ. Acel material bogat în nutrienți poate fi folosit ca să ajute la creșterea copacilor, florilor și a altor forme noi de viață.

Practica se bazează pe o lege pe care senatorul acestui stat american, Jamie Pedersen, planifică să o introducă luna viitoare. Ar legaliza reconstituirea în Washington, unde îngroparea și incinerarea sunt momentan singurele metode acceptabile de a pune deoparte rămășițele umane.

Responsabilă pentru această metodă este compania Recompose, care arată că îngroparea și incinerarea tradiționale lasă o amprentă de carbon semnificativă. 
Potrivit unor studii, îngroparea consumă "teren urban valoros" și poate polua aerul și pământul cu fluidele de îmbălsămare. Mai mult, compania susţine că preţul unei "reconstituiri" va fi mai mic decât cel pentru înmormântarea tradiţională.

Metoda este legată ideologic de "îngroparea verde", în care urnele funerare biodegradabile sunt plantate ca să ajute la creșterea copacilor. În schimb, tehnica celor de Recompose folosește recipiente portabile, iar "cenușa" poate fi luată acasă de familie.

"Când procesul s-a terminat, familiile pot să ia acasă o parte din îngrășământul creat, în timp ce ghivecele imense ne vor aminti că toate formele de viață sunt interconectate", afirmă compania.

Senatorul Pederson a introdus fără succes o lege similară în 2017 și crede că eșecul se datorează împotrivirii grupurilor religioase.
Noua legislație vrea să legalizeze și hidroliza alcalină sau dizolvarea cadavrelor în apă și leșie. Dacă va fi votată, legea se va aplica de la 1 mai 2020.

Citeşte mai multe despre:   Washington,   Jamie Pedersen,   Recompose