Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe WikiLeaks: Agenția de Securitate Națională a SUA a interceptat discuțiile cancelarului german Angela Merkel cu secretarul general ONU Ban Ki-moon

WikiLeaks: Agenția de Securitate Națională a SUA a interceptat discuțiile cancelarului german Angela Merkel cu secretarul general ONU Ban Ki-moon

Un articol de: - 23 Feb 2016, 10:27
WikiLeaks: Agenția de Securitate Națională a SUA a interceptat discuțiile cancelarului german Angela Merkel cu secretarul general ONU Ban Ki-moon foto: spiegel.de Externe

Agenția de Securitate Națională a Statelor Unite ar fi interceptat convorbirile telefonice dintre cancelarul german Angela Merkel și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în 2008, potrivit celor mai recente dezvăluiri făcute de portalul online Wiki-Leaks, scrie spiegel.de.

În discuția interceptată de Agenția de Securitate Națională a SUA, Ban saluta eforturile susținute de Merkel în ceea ce privește lupta contra schimbărilor climatice și de aducere a altor lideri ai blocului comunitar pe aceeași direcție.

În același context, Ban preciza că în lipsa eforturilor susținute ale Uniunii Europene, ar fi complicat pentru ONU să obțină un angajament în conferința din Polonia. Acesta continuă prin exprimarea optimismului cu privire la alegerea lui Barack Obama pentru un al doilea mandat la Casa Albă, deoarece acest fapt reprezintă o șansă de a obține o implicare mai mare a Statelor Unite în negocierile în ceea ce privește schimbările climatice.

"Am arătat astăzi modul în care secretarul general al ONU, care în discuții private încerca să salveze planetă de schimbările climatice, era ascultat de către o țară în intenția de a proteja cele mai mari companii de petrol ale sale", a fost declarația fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

"Va fi interesant să vedem reacția ONU, întrucât dacă secretarul general al Națiunilor Unite poate fi vizat de interceptări fără nicio consecință, atunci există riscul ca toată lumea să fie ascultată, de la lideri mondiali, la măturătorii de stradă", a continuat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Wikileaks,   Angela Merkel,   Ban Ki-moon