Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Xi Jinping: China nu va permite niciodată să îi fie subminate suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare

Xi Jinping: China nu va permite niciodată să îi fie subminate suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Oct 2020, 10:01
Xi Jinping: China nu va permite niciodată să îi fie subminate suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare foto: Hepta.ro / Sputnik / Brian Smith Externe

Președintele Xi Jinping a declarat că nimeni nu ar trebui să se joace cu poporul chinez, iar China nu va permite niciodată să îi fie subminate suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare, transmite Reuters.

Ce a declarat Xi Jinping, la 70 de ani de la intrarea Chinei în Războiul din Coreea

 

Orice act de unilateralism, monopol și bullying nu va avea efect și nu va face decât să conducă către un capăt de drum, a subliniat Xi, într-un discurs susținut în Marea Sală a Poporului.

„Lăsați lumea să știe că poporul Chinei este acum organizat și nu trebuie să te joci cu el”, a spus Xi, citându-l pe Mao Zedong, părintele fondator al Republicii Populare Chineze.

Xi Jinping a susținut un discurs la împlinirea a 70 de ani de la intrarea Chinei în Războiul din Coreea (1950-1953). În timpul evenimentului, el nu s-a referit în mod direct la Statele Unite de astăzi, ale căror legături cu Beijingul au ajuns la cel mai redus nivel din ultimele decenii pe fondul disputelor cu guvernul președintelui Donald Trump.

Cele mai mari economii ale lumii s-au contrat pe o gamă largă de subiecte, precum cele legate de tehnologie și rivalitatea în securitate, situația din Hong Kong și noul coronavirus.

În acest cadru, Xi Jingping a solicitat accelerarea procesului de modernizare a Apărării chineze și a forțelor armate. „Fără o armată puternică, nu poate exista o patrie puternică”, a subliniat el.

În anul 1950, Coreea de Nord a intrat în război cu Sudul, care era sprijinit de forțele ONU, ce cuprindeau în principal trupe americane.

În octombrie 1950, trupele chineze au traversat râul Yalu la granița cu Coreea de Nord, în timp ce sovieticii au asigurat sprijin aerian.

Subliniind importanța geopolitică a Coreei de Nord, Mao a afirmat: „Dacă buzele vor dispărea, dinții se vor răci”.L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Războiul din Coreea s-a încheiat în anul 1953 cu un armistițiu mai degrabă decât cu un tratat de pace, lăsând peninsula într-o stare tehnică de război.

Peste 2 milioane de trupe chineze au fost dislocate.

„După bătălii grele, trupele chineze și cele coreene, înarmate până în dinți, au spulberat mitul invicibilității armatei SUA și au forțat invadatorii să semneze acordul de armistițiu la 27 iulie 1953”, a mai adăugat Xi.

Citeşte mai multe despre:   Xi Jinping,   China