Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Yemen: Șapte civili au fost uciși într-o operațiune americană eșuată

Yemen: Șapte civili au fost uciși într-o operațiune americană eșuată

Un articol de: - 08 Dec 2014, 19:52
Yemen: Șapte civili au fost uciși într-o operațiune americană eșuată Foto: reuters.com Externe

Șapte civili au fost uciși în operaţiunea americană eşuată vizând salvarea a doi ostatici - unul american iar celălalt sud-african, ucişi de răpitori, a anunțat, luni, liderul unui trib yemenit care a reclamat despăgubiri din partea Guvernului din Yemen, relatează AFP.

"Îndemnăm Guvernul de la Sanaa să examineze cazul celor şapte civili ucişi şi al unei femei şi unui copil răniţi în timpul operaţiunii de salvare, în vederea acordării unor despăgubiri", a declarat şeicul Tarek Ferid al-Daghari, al cărui clan face parte din tribul Al-Awlaki, influent în provincia Shabwa (sud-est).

Autorităţile yemenite nu au anunţat existenţa unor victime civile după operaţiune, în cursul căreia Luke Somers, un fotoreporter american în vârstă de 33 de ani răpit în septembrie 2013 la Sanaa, şi Pierre Korkie, un profesor sud-african ţinut ostatic din mai 2013, "au fost asasinaţi de către terorişti AQPA (Al-Qaida în Peninsula Arabia)", potrivit secretarului american al Apărării Chuck Hagel.

Liderul de trib a declarat că "deţine probe cu privire la participarea unor militari yemeniţi la operaţiune", care a avut loc sâmbătă într-un sat izolat din Shabwa.

Prezentând un rezumat la evenimentelor, el a anunţat că forţele speciale americane au luat ca ţintă "un lot de trei case aparţinând unui număr de trei fraţi, dintre care unul era membru Al-Qaida", dar şi casa "tatălui lor, Abdallah al-Awaj al-Daghari, în vârstă de 70 de ani, situată la 150 de metri mai departe".

Înainte de asalt, membrul Al-Qaida, însoţit de alţi cinci membri ai reţelei teroriste, "inclusiv trei saudiţi, a venit împreună cu cei doi ostatici, pentru a face o haltă, după care să-şi continue drumul", a povestit el.

"Dar, la puţin timp după aceea, a fost lansat asaltul", iar "cei trei fraţi şi tatăl lor au fost ucişi".

În total, "doi membri Al-Qaida şi şapte civili au fost omorâţi, iar o femeie, un copil şi doi saudiţi au fost răniţi", a declarat el, precizând că ceilalţi membri Al-Qaida au reuşit să fugă.

Liderul de trib a spus că cinci membri ai familiei insurgentului din cadrul Al-Qaida se află printre victime.

Citeşte mai multe despre:   Yemen