Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe YouTube a blocat contul lui Aleksandr Dugin, considerat principalul ideolog al regimului Putin

YouTube a blocat contul lui Aleksandr Dugin, considerat principalul ideolog al regimului Putin

Un articol de: George Lupu - 29 Iul 2020, 16:45
YouTube a blocat contul lui Aleksandr Dugin, considerat principalul ideolog al regimului Putin Externe

YouTube a blocat conturile canalului TV Tsargrad din Rusia și pe cel al fostului său redactor șef, analistul pro-Kremlin Aleksandr Dugin.

Reprezentanții Google, care deține YouTube, au declarat pe 28 iulie că au luat decizia blocării conturilor din cauza încălcării legilor privind sancțiunile și reglementările comerciale.

Contul canalului de televiziune, care are peste un milion de abonați și se poziționează ca o priză pentru creștinii ortodocși conservatori, a fost dezactivat fără dreptul de a fi restabilit, a spus Google.

Fondatorul și proprietarul canalului TV Tsargrad, Konstantin Malofeyev a fost pus sub sancțiunile SUA de aproximativ șase ani pentru participarea sa la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și pentru sprijinul său public pentru separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei, unde aproximativ 13.200 de persoane au fost ucise într-un conflict aflat încă în desfășurare.

Redactorul canalului TV, Daria Tokareva, a declarat că YouTube a blocat contul canalului fără avertisment, adăugând că va lupta în instanță pentru a restabili contul.

În luna mai, Facebook a invocat  sancțiunile SUA atunci când a blocat conturile de Instagram ale liderului din Cecenia, Ramzan Kadyrov, ale unui parlamentar rus din Cecenia Adam Delimkhanov, ale președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, și ale vicepremierului guvernului cecen, Abuzaid Vismuradov.

 

Vizitele lui Aleksandr Dughin în România

 

Considerat ideologul regimului de la Kremlin, filosoful și politologul rus Aleksandr Dughin (55 de ani) are interdicție de intrare în Statele Unite ale Americii și în Canada. În 2014, i-a fost refuzată și intrarea în Ungaria, iar în 2016, același lucru s-a petrecut și când a încercat să ajungă în Grecia.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

În România, Dughin nu a întâmpinat niciun obstacol.

Astfel că în anul 2017 a lansat la București volumul „Destin eurasianist” – o antologie de texte traduse în română de Iurie Roșca, fost vicepremier al Republicii Moldova.Dughin.

 

Întâlnirea lui Alexandr Dughin cu Adrian Năstase

 

Fostul premier al României Adrian Năstase s-a întâlnit cu Aleksandr Dughin pe data de 16 septembrie 2013, la un eveniment organizat de Fundația Europeană Titulescu, “la solicitarea lui Dughin”, după cum avea să precizeze pe blogul personal fostul politician român.

 

De asemenea, fostul premier al României a rememorat în una din postările sale întâlnirea cu ideologul lui Vladimir Putin.

„Oricum ar fi, Aleksandr Dughin este un personaj interesant. Mi-a împărtăşit câteva dintre ideile care, în viziunea sa, constituie punţi de legătură cu spaţiul eurasiatic, cea mai importantă dintre acestea fiind filonul ortodox profund al identităţii şi spiritualităţii româneşti. Desigur, discuţia a fost mult mai amplă, fiind abordate atât evoluţiile actuale în plan internaţional, cât şi posibile scenarii legate de viitoarea configuraţie geo-strategică a lumii”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.