VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă… PICĂ Guvernul?

VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... PICĂ Guvernul?
Sursă foto: hepta.ro

Protest masiv față de planurile Guvernului de a creşte vârsta de pensionare şi de a diminua pensiile pentru cei care optează pentru pensionarea anticipată.

DOLIU ÎN PSD! DIN PĂCATE, A MURIT… REGRETE ETERNE PENTRU VIORICA DĂNCILĂ!

S-a întâmplat la Zagreb, capitala Croației, în decembrie anul trecut, după ce Executivul a cerut Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033, justificându-şi decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face sustenabil sistemul de pensii.

GAFĂ DE PROPORȚII! ANTONIA A COMIS-O SUB PRIVIRILE ȘOCATE ALE COPIILOR. NIMENI NU SE AȘTEPTA LA AȘA CEVA DIN PARTEA CÂNTĂREȚEI (GALERIE FOTO)

Guvernul a propus și o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

BOMBĂ LA ASIA EXPRESS! GINA PISTOL, PRINSĂ ÎN FAPT! A FĂCUT RAVAGII ÎN SPATELE CAMERELOR DE FILMAT! SMILEY, ÎN STARE DE ȘOC

„Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?”, a declarat mulţimii adunate în centrul capitalei croate Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, conform Agerpres.

Protestatarii au strigat „Hoţii”, iar mulţi dintre ei au venit cu pancarte care acuzau Guvernul că îi sărăceşte pe pensionari şi pe lucrători.

„De la şcoală la muncă, de la muncă în mormânt”, se putea citi pe unul dintre bannere.

Sindicalişti din industria metalurgică şi sistemul medical s-au adresat participanţilor la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani.

Reprezentanții sindicali consideră că noua lege i-ar afecta îndeosebi pe lucrătorii mai în vârstă, aflaţi adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă.

CĂTĂLIN BOTEZATU, PRINS CU FOSTA LUI PIȚURCĂ! POZELE FIERBINȚI AU AJUNS PE INTERNET! ”SĂRUTĂ CEL MAI BINE DE PE PLANETĂ” (FOTO)

Ei au atras totodată atenţia că în Croaţia durata de viaţă este mai redusă decât în multe alte ţări din Uniunea Europeană.

Sindicatele au amenințat cu organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă guvernanții nu vor renunţa la această măsură.

Urmăriți B1TV.ro și pe