Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Zeci de mii de antilope au murit la începutul verii: Cauzele tragediei ecologice nu sunt cunoscute (VIDEO)

Zeci de mii de antilope au murit la începutul verii: Cauzele tragediei ecologice nu sunt cunoscute (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: captură Youtube Externe
Zeci de mii de antilope saiga, antilope de stepă dintr-o specie aflată în pericol de dispariție, au murit din cauze încă necunoscute, la începutul verii, în stepele din centrul Kazahstanului, conform unui material publicat joi de Live Science și citat de Agerpres.

Geoecologistul Steffen Zuther și colegii săi au călătorit în zona centrală a Kazahstanului spre sfârșitul primăverii, în cadrul unui proiect științific de monitorizare a reproducerii acestor animale aflate pe cale de dispariție și au primit de la veterinarii din zonă rapoarte alarmante despre moartea animalelor.

Până la începutul lunii iunie, mai mult de jumătate din populația de antilope saiga din Kazahstan, populație estimată la 257.000 de exemplare în cursul anului trecut, a murit.

Deocamdată cauzele mortalității nu sunt cunoscute cu exactitate, dar oamenii de știință suspectează faptul că o epidemie bacteriană ar fi decimat populația de saiga.

Antilopele saiga îndeplinesc un rol crucial în mediul lor natural, în stepele aride kazahe, unde iernile friguroase împiedică descompunerea plantelor moarte.

În mostrele de țesut prelevate de la animalele moarte au fost identificate toxine produse de bacteriile Pasteurella și Clostridia, toxine care au provocat puternice hemoragii interne.

Ceea ce este ciudat este faptul că bacteriile Pasteurella sunt prezențe comune în organismul rumegătoarelor și de obicei nu au efecte negative decât în cazul acelor exemplare cu sisteme imunitare foarte slăbite.

Antilopele saiga, aflate pe lista animalelor în pericol de dispariție a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (International Union for the Conservation of Nature), trăiesc în câteva turme răspândite în Kazahstan. Există doar două turme în afara Kazahstanului, una cu un număr mic de indivizi în Rusia și una în Mongolia.

Zeci de mii de antilope au murit la începutul verii


 
 
 
Loading...