Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Zeci de oameni au protestat în fața Casei Albe, în timpul vizitei premierului israelian Benjamin Netanyahu

Zeci de oameni au protestat în fața Casei Albe, în timpul vizitei premierului israelian Benjamin Netanyahu

Un articol de: B1 TV - 02 Oct 2014, 19:23
Zeci de oameni au protestat în fața Casei Albe, în timpul vizitei premierului israelian Benjamin Netanyahu Foto: vosizneias.com Externe

Benjamin Netanyahu a pierdut sprijinul evreilor. Zeci de oameni au protestat în faţa Casei Albe în timp ce premierul israelian se afla înăuntru, la o discuţie cu Barack Obama. Între timp, şi americanii au criticat proiectul israelian de locuinţe în Ierusalimul de Est.

Zeci de evrei din Statele Unite au protestat în faţa Casei Albe pentru acţiunile israeliene din Fâşia Gaza. Oamenii au purtat pancarte şi au scandat împotriva premierului Benjamin Netanyahu.

”Suntem aici ca evrei şi spunem că acest criminal, Benjamin Netanyahu, nu reprezintă evreii şi în niciun caz religia iudaică. Cu doar două zile în urmă, acest criminal plin de ură, Netanyahu, a ţinut în faţa Adunării Naţiunilor Unite un discurs al urii”, a spus un protestatar.

Între timp, un purtător de cuvânt al Casei Albe a criticat continuarea procesului de colonizare al Israelului, după ce statul evreu a aprobat un proiect de construcţie a 2.610 locuinţe în Ierusalimul de est ocupat şi anexat.

”Acest pas contravine obiectivului declarat de Israel de negociere a unei înţelegeri permanente cu palestinienii. Această dezvoltare va atrage condamnări din partea comunităţii internaţionale, va îndepărta Israelul chiar şi de cei mai apropiaţi aliaţi ai săi şi va otrăvi atmosfera nu numai cu palestinienii, ci şi cu guvernele arabe cu care premierul Netanyahu a anunţat că vrea să construiască relaţii”, a afirmat un alt manifestant.

Municipalitatea israeliană a Ierusalimului a aprobat proiectul de construcţie în decembrie 2012, însă acesta a primit un acord final abia în cursul săptămânii trecute. 

Citeşte mai multe despre:   protest,   Casa Alba