Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ziarist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic pentru un atentat în Londra: "Orice poate merge - camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută"

Ziarist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic pentru un atentat în Londra: "Orice poate merge - camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută"

Un articol de: - 28 Iul 2016, 15:42
Ziarist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic pentru un atentat în Londra: "Orice poate merge - camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută" Externe

Un ziarist sub acoperire de la The Sun s-a inflitrat în rândurile jihadiștilor care vor să comită atentate în Londra, după ce s-a lăsat recrutat de o persoană afiliată grupării Statul Islamic.

Recrutorul, Abu Muslim Khurasani, l-a instruit două luni pe ziaristul sub acoperire folosind aplicația de mesaje criptate Telegram, scris hotnews.ro. Printre locurile vizate pentru atacuri teroriste se află Big Ben, London Bridge sau un centru comercial major.

"Invață de la Nisa. Ia o mașină pe care o poți parca într-o zonă aglomerată, cu foarte multă lume - și o armă pe care să o poți folosi la orice moment. În timp ce stai în mașină, folosește-le pe toate (gloanțele) și apasă repede pe buton. Ambele lucruri trebuie să se întâmple rapid. Fără pauze" l-a sfătuit jihadistul pe jurnalistul înfiltrat în rândurile lor.

Ziaristul a primit și un ghid cu instrucțiuni privind contruirea unei bombe care să fie ascunsă în mașină, materiale pentru fabricarea acestora costând doar 300 de euro.

"Orice poate merge - camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută. Ne vom aminti lucrarea ta - toate intențiile trebuie să îi servească lui Allah. El te va iubi pentru asta. Viața e foarte scurtă, ne vom întâlni în jannah (rai) în curând" era încurajat bărbatul.

Jurnalistul de la The Sun a trimis toate dovezile pe care le-a cumulat în perioada aceasta către poliția teroristă și serviciul secret MI5.

Citeşte mai multe despre:   terorism,   statul islamic,   jihadisti,   atentat terorist,   Londra