Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ziua lui Vladimir Putin, sărbătorită în Rusia prin lansarea unei rachete hipersonice. Ținta a fost lovită cu succes (VIDEO)

Ziua lui Vladimir Putin, sărbătorită în Rusia prin lansarea unei rachete hipersonice. Ținta a fost lovită cu succes (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Oct 2020, 16:28
Ziua lui Vladimir Putin, sărbătorită în Rusia prin lansarea unei rachete hipersonice. Ținta a fost lovită cu succes (VIDEO) Foto: Hepta - Alexei Druzhinin Externe

Liderul Rusiei a împlinit 68 de ani miercuri, 7 octombrie.

În aceeași zi, a fost lansată o rachetă de croazieră hipersonică Tsirkon. Testul a fost trecut cu brio, ținta din Marea Barents fiind lovită cu succes.

 

Rusia a lansat o rachetă hipersonică de ziua lui Vladimir Putin

 

Racheta hipersonică a fost lansată de pe o fregată din clasa Amiral Gorșkov, aflată în apele Mării Albe și a lovit o țintă navală aflată în largul Mării Barents, a anunțat Șeful Statului Major al armatei ruse, Valerii Gherasimov, citează Reuters.

Ținta se afla la o distanță de 450 de kilometri, iar zborul rachetei a durat patru minute și jumătate, în timpul căruia racheta a atins o viteză supersonică mai mare de Mach 8 (de opt ori viteza sunetului).

„Acesta este un moment important nu doar pentru forțele noastre armate, dar pentru Rusia și întreaga noastră țară, în general”, i-a răspuns Putin lui Gherasimov, în cadrul unei videconferințe.

Șeful Statului Major al armatei ruse a mai precizat că testările cu rachete Zircon vor continua, odată cu dotarea navelor de suprafață și a submarinelor Marinei ruse cu această nouă tehnologie.

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

 

Noi măsuri restrictive în Moscova după creșterea numărului zilnic de îmbolnăviri

 

Chiar de la începutul pandemiei de coronavirus, Vladimir Putin a prezentat situația din Rusia drept una apropiată de normalitate, în care cetățenii își văd de problemele cotidiene, fără a fi speriați de virus, lăudând măsurile exemplare luate de autorități și prezentând „date oficiale” din care reieșea că Rusia are situația sub control.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Din cauza creșterii numărului zilnic de îmbolnăviri de COVID-19, care marți a atins un nou record în Rusia (4.082 de cazuri de noi infectări), autoritățile din Moscova vor restricționa accesul studenţilor şi vârstnicilor la reţeaua de transport public, scrie Reuters.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că sunt necesare măsuri pentru ca studenţii şi persoanele în vârstă să rămână acasă.

Potrivit primarului, cardurile studenţilor cu care aceştia călătoresc cu reducere cu mijloacele de transport public în Moscova vor fi anulate temporar vineri până la sfârşitul vacanţei şcolare de două săptămâni.

De asemenea, cetățenii cu vârsta peste 65 de ani şi cei cu afecţiuni cronice nu vor mai beneficia de permisele de călătorii gratuite în oraş din 9 octombrie până în 28 octombrie.

Sobianin a declarat că măsura este menită să protejeze populaţia vârstnică a Moscovei, în rândul căreia s-au înregistrat mai mult de un sfert din noile infecţii cu coronavirus.

De asemenea, la finalul lunii septembrie, primarul din Moscova anunţa prelungirea vacanţei de toamnă a elevilor la două săptămâni, „ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare şi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19".

Astfel, vacanţa elevilor va fi între 5 şi 18 octombrie, iar părinţii au fost rugaţi să-i ţină pe cei mici acasă, notează Medical Xpress.

Din august, numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2 a crescut cu aproape 75%, din cauza relaxării restricţiilor sanitare şi redeschiderii şcolilor.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia