Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Zvonuri: Osama bin Laden, descoperit prin intermediul unor informații de pe un site de poker

Zvonuri: Osama bin Laden, descoperit prin intermediul unor informații de pe un site de poker

Nu de mult timp au început să apară zvonuri conform cărora  ar exista o legătură între închiderea celor mai mari site-uri de poker din lume, precum PokerStars, FullTilt și AbsolutePoker și dezvăluirea locației în care era ascuns Osama bin Laden, informează Reuters.

Mai exact, potrivit site-urilor Gambling911, BlackJack Camp și OnlinePoker.net, Khalid Sheikh Mohammed, unul din membri implicați în organizarea atentatelor de la 11 septembrie, ar fi mărturisit într-o închisoare CIA din România numele curierului de încredere al liderului Al-Qaida.

Se pare că acesta ar fi avut cont pe unul dintre site-urile de poker.

Astfel, locația în care se afla Osama bin Laden a fost deconspirată prin urmărirea omului de încredere, care deseori părăsea locuința pentru a merge să joace poker online într-o altă casă.

Reședința a fost localizată și agenții CIA au putut să identifice locul în care se ascundea bin Laden.

În urma unei acțiuni de amploare organizată de FBI, numită "vinerea neagră", jucătorii de poker se grăbeau să-și retragă banii de pe site-urile mai sus amintite. FBI a pus sub acuzare 11 oameni, inclusiv fondatorii principalelor companii de poker pe internet din SUA, pentru fraudă bancară, spălare de bani și pariuri ilegale.

Companiile de poker ar fi spălat banii folosind conturi bancare ilegale. Pariurile online în Statele Unite sunt ilegale. Tzvetkoff a fost acuzat că a creat un sistem ilegal care a putut permite site-urilor străine să accepte milioane de dolari de la cartofori americani, ascuzând faptul că veniturile pariurilor proveneau de la companii inexistente și contui din afara SUA.

Citește AICI mai multe informații despre cazul care a zguduit lumea pokeru-ului online.

Citeşte mai multe despre:   Osama bin Laden,   CIA,   FBI,   informatii