Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers 10 citate faimoase din Maica Tereza. „Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni”

10 citate faimoase din Maica Tereza. „Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni”

Un articol de: Roxana Mirea - 26 Aug 2020, 08:05
10 citate faimoase din Maica Tereza. „Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni” Fapt divers

Maica Tereza și-a dedicat viața ajutându-i pe nevoiașii din întreaga lume. De asemenea, aceasta a devenit un exemplu pentru multe femei și un simbol al carității. Maica Tereza a înființat în Calcutta, India, acolo unde a petrecut mai mulți ani, fundaţia Misionarii Carităţii, care a avut ca misiune ajutorarea celor mai săraci oameni. Ea s-a născut în anul 1910 și a decedat în 1997, însă vorbele sale calde și pline de înțeles sunt nemuritoare și aduc liniște în sufletele oamenilor.

 

Maica Tereza a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace

 

Maica Tereza s-a născut în anul 1910, la Skopje, capitala Macedoniei de azi. Mama sa, Drana, era albaneză, iar unele surse susţin că tatăl său, Nikolle, era aromân. Aşadar, Maica Tereza ar fi avut origini româneşti.

Doar opt ani avea aceasta atunci când şi-a pierdut tatăl. A fost crescută de mama ei, în religia catolică, şi încă de la vârsta de 12 ani se simţea atrasă de religie. Era fascinată şi de poveştile misionarilor, aşa că nu i-a fost greu să-şi hotărască drumul în viaţă.

A plecat de acasă la 18 ani şi nu s-a mai întors niciodată, nici nu s-a mai întâlnit cu familia sa, potrivit presei de la Vatican.

Supranumită un "fenomen al altruismului", Maica Tereza a fost distinsă, în 1979, cu Premiul Nobel pentru Pace. A fost răsplătită pentru o viață închinată semenilor din lumea întreagă. Atunci, Maica Tereza a făcut de două ori istorie şi a refuzat masa de gală, spunând că decât să facă acea recepție, mai bine hrănește 2.000 de săraci. Astfel că, s-a făcut prânz creștin.

Maica Tereza a îngrijit copii şi i-a alinat pe cei suferinzi, a deschis o școală în aer liber și o casă pentru cei fără adăpost. Dar a convins şi autoritățile din întreaga lume să facă donații pentru această cauză.

Se spune că, într-o zi, un ziarist, văzând-o cum spăla un bolnav cu răni grave, i-ar fi spus că el nu ar face așa ceva nici pentru un milion de dolari''. ''Pentru un milion de dolari nu, însă din iubire față de Hristos, da, și cu bucurie'', a fost răspunsul Maicii Tereza.Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Maica Tereza a fost beatificată în 2003 de marele său susţinător, Papa Ioan Paul al II-lea, iar la 15 martie 2016 s-a anunțat data canonizării ei: 4 septembrie 2016

 

10 citate celebre din Maica Tereza

 

Vorbele de înțeles ale Maicii Tereza sunt nemuritoare, calde și pline de înțeles. Chiar dacă nu mai este printre noi, cuvintele ei dăinuie în sufletele oamenilor.

Iată 10 citate faimoase care au aparținut Maicii Tereza.

  1. „Trec o singură dată prin viață. Tocmai de aceea, orice lucru bun pe care îl pot face trebuie să-l fac acum… pentru că nu voi mai trece din nou pe aici”
  2. „Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp... mergi mai departe când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă în aşa fel încât, în loc de milă, să impui respect. Când nu mai poţi să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată”
  3. „La Dumnezeu nu se intră decât pe uşa pe care scrie "dragoste".”
  4. „Este foamete pe pământ, nu pentru că ar lipsi pâinea, ci fiindcă nu reuşim să-i săturăm pe cei bogaţi”
  5. „Dacă nu poţi să hrăneşti o sută de oameni, atunci hrăneşte unul singur”
  6. „Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni”
  7. „Cu cât avem mai puţin, cu atât dăm mai mult. Pare absurd, dar aceasta este logica dragostei”
  8. „Ce poţi să faci pentru a aduce pacea în lume? Du-te acasă şi iubeşte-ţi familia!”
  9. „Unii oameni apar în viața ta ca o binecuvântare. Alții, ca o lecție”
  10. „Vorbele bune pot fi scurte şi repede rostite, dar ecoul lor este nesfârşit”.
Citeşte mai multe despre:   Maica Tereza