Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers A găsit acest săculeț din mătase în dulapul soției. Când a văzut ce ascundea acolo, a izbucnit în lacrimi de durere

A găsit acest săculeț din mătase în dulapul soției. Când a văzut ce ascundea acolo, a izbucnit în lacrimi de durere

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 31 Dec 2020, 10:07
A găsit acest săculeț din mătase în dulapul soției. Când a văzut ce ascundea acolo, a izbucnit în lacrimi de durere foto: freepik.com Fapt divers

Un bărbat căruia i-a decedat soția i s-a schimbat viața după ce a găsit acest lucru în dulapul ei.

Era chiar în ziua în care urma să își îngroape soția. Căuta ceva în dulapul ei și, din întâmplare, a dat peste un săculeț din mătase extrem de fină. Nu știa ce se află acolo, așa că a decis să deschidă și să vadă. Când a văzut ce este, a început să plângă în hohote, conform Unica.ro.

Această poveste a fost făcută publică de cel mai bun prieten al bărbatului, care era alături de el în acea zi tristă. Din această întâmplare, cu toții avem de învățat câte ceva. 

„În timp ce căuta hainele de înmormântare a soției sale, prietenul meu a dat peste un săculeț din care a scos o rochie de noapte din satin. A strâns-o puternic la pieptul lui, a căzut în genunchi și, printre lacrimi, mi-a spus:

─ Soția mea și-a cumpărat această lenjerie când am fost prima oară la New York, în urmă cu nouă ani. Nu a folosit-o niciodată. Spunea că o păstrează pentru o ocazie spcială… Cred că asta este ocazia. S-a ridicat în picioare și a așezat rochia lângă celelalte haine, pe care urma să le ducă la pompe funebre. S-a uitat din nou spre mine și mi-a spus:

─ Nu păstra niciodată nimic pentru o ocazie specială, fiecare zi trăită este o ocazie specială. Să ții minte acest lucru! Au trecut câteva săptămâni de la acea discuție, dar cuvintele lui mi-au rămas întipărite în minte. Acele cuvinte m-au făcut să îmi schimb prioritățile în viață. Acum citesc mai mult și fac mai puțină curățenie. Stau pe scaunul din curtea casei și admir priveliștea, fără să fiu deranjat de buruienile din grădină. Încerc să petrec mai mult timp cu familia și prietenii mei și mai puțin la birou.

Acum îmi dau seama că viața este despre a acumula cât mai multe experiențe frumoase, nu o luptă pentru supraviețuire.

Nu mai păstrez nimic, ci mă bucur de tot ce am. Folosesc paharele de cristal la fiecare masă, îmbrac haina nouă chiar și doar pentru a merge la cumpărături. Nu mai păstrez cel mai bun parfum pentru ocaziile speciale, ci îl folosesc de câte ori vreau.

Expresia „într-o zi…” a dispărut din vocabularul meu. Dacă ceva merită văzut, auzit sau făcut, eu vreau să vad, să aud sau să fac chiar acum. Nu sunt sigur ce ar fi făcut soția prietenului meu dacă ar fi știut că aceea avea să fie ultima ei zi de viață. Cred că și-ar fi sunat toate persoanele dragi. Îmi place să cred că ar fi ieșit în oraș, la restaurant, și ar fi comandat mâncarea ei preferată. Este vorba despre lucruri simple pe care regreți dacă nu le faci.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă… toate sunt speciale. Trăiește pentru azi pentru că este posibil ca mâine să nu mai fii”.
 

sursa foto: Business photo created by pressfoto - www.freepik.com

 

Citeşte mai multe despre:   sotia,   inmormantare