A început să-și renoveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

A început să-și renoveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)
foto: realitatea.net

Un bărbat din oraşul Derinkuyu, Turcia, a vrut să-și renoveze casa în anul 1963 și a avut parte de o supriză care l-a lăsat mască.

A început prin a sparge un perete din beci. În timp ce făcea asta, a văzut ceva ce l-a lăsat fără cuvinte, și anume, în spatele zidului de beton se deschide un culoar. A continuat să sape până când a curăţat zona. Atunci şi-a dat seama că peretele ascundea un labirint imens.

Când a văzut acest labirint, bărbatul a anunțat imediat autorităţile. La fața locului a ajuns ajuns şi o echipă de cercetători care au început să studieze locul. Se pare că acel labirint avea o vechime de peste 3.000 de ani, din cercetările făcute de aceștia.

După zile întregi de dezbateri, aceştia au ajuns la concluzia că labirintul este, de fapt, un imens oraş subteran despre care se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori, conform realitatea.net.

Ulterior, s-au găsit guri de ventilaţie săpate în stâncă, zone rezidenţiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, câteva încăperi care serveau drept şcoli, magazine şi chiar biserici şi cimitire. Din loc în loc, anumite guri de acces erau prevăzute cu „porţi” de stâncă uriaşe, menite să ţină duşmanii afară. Şi totuşi, chiar dacă invadatorii reuşeau să pătrundă în labirint, fără un plan al galeriilor, le era imposibil să mai iasă.

Cercetătorii sunt de părere că aceș labirint ar fi și mai mare, dar nu se știe cu exactitate care este adâncimea reală.

În prezent, labirintul a fost deschis circuitului turistic, însă numai câteva galerii sunt accesibile, pentru a evita rătăcirea acestora în „măruntaiele” pământului.

foto: realitatea.net

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe