Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Acest apartament a fost abandonat. Când au deschis ușa, după 70 de ani, au găsit ceva cutremurător

Acest apartament a fost abandonat. Când au deschis ușa, după 70 de ani, au găsit ceva cutremurător

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Noi 2020, 13:56
Acest apartament a fost abandonat. Când au deschis ușa, după 70 de ani, au găsit ceva cutremurător Fapt divers

În 1939, la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial o tânără de doar 23 de ani, pe nume Madame de Florian, a fost nevoită să părăsească apartamentul pe care îl ocupa în Paris. 

Speriată de ce avea să urmeze, a încuiat apartamentul cu cheia şi a plecat... De atunci, nu s-a mai auzit nimic de ea...
Madame de Florian nu s-a mai întors niciodată în apartamentul său, deși ea a plătit chiria în fiecare an până când a murit. Ea s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

 

Ce s-a descoperit în apartament

 

Abia după decesul său rudele au aflat de existenţa apartamentului şi l-au angajat pe Olivier Choppin-Janvry, un agent de licitaţii renumit, pentru a evalua eventualele bunuri care s-ar fi aflat în apartamentul abandonat, conform realitatea.net.

Când a deschis uşa, însă, Olivier a rămas fără cuvinte! Apartamentul era plin de praf, iar lucrurile erau cam dezordonat așezate.

Camera de zi era ticsită cu veselă din cel mai fin porţelan. Tablourile erau scoase de pe pereţi şi aşezate pe jos sau pe mobilă, ca şi cum ar fi urmat să fie împachetate şi duse undeva. Totul părea făcut în grabă...
În altă cameră a găsit o toaletă din lemn masiv pe care, îngropate sub un strat gros de praf, erau înşirate parfumuri, perii şi truse de machiaj.

Într-un colţ zăceau abandonate două jucării, Micky Mouse şi Porky Pig.

 

Cea mai interesantă descoperire

 

Poate cea mai interesantă descoperire a fost un tablou în care apărea o femeie superbă, îmbrăcată într-o rochie roz. După lungi cercetări, s-a aflat că femeia din tablou era Marthe de Florian, bunica tinerei. Ulterior, au stabilit că portretul aparţinea artistului Giovanni Boldini, un pictor italian.
Marthe de Florian fusese o cunoscută actriţă a vremii, recunoscută pentru viaţa luxoasă pe care o ducea.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

După ce a descoperit mai multe scrisori de dragoste, unele aparţinând unor miniştri din vremea aceea, Olivier a ajuns la concluzia că Marthe şi Giovanni erau amanţi. Tabloul fusese pictat în 1888, când Marthe avea 24 de ani.
În 2010, portretul a fost scos la licitaţie şi s-a vândut pentru suma de 3,4 milioane de dolari. S-a dovedit a fi cea mai valoroasă pânză a lui Giovanni.