Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Adormirea Maicii Domnului. Spunem sau nu „La mulți ani” cu această ocazie

Adormirea Maicii Domnului. Spunem sau nu „La mulți ani” cu această ocazie

Un articol de: Maria Zărnescu - 15 Aug 2020, 07:20
Adormirea Maicii Domnului. Spunem sau nu „La mulți ani” cu această ocazie FOTO: Pixabay.com Fapt divers

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an la data de 15 august, fiind marcat drept sărbătoare cu cruce roșie. Sfânta Maria se sărbătorește însă de două ori pe an, fiecare dintre cele două zile având o semnificație diferită. Data de astăzi, 15 august, simbolizează „Adormirea Maicii Domnului”, în timp ce la data de 8 septembrie se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului. În acest context, românii se întreabă dacă astăzi se transmit urări de „La mulți ani” cu această ocazie sau nu.

Așa cum spuneam ziua de 15 august reprezintă Adormirea Maicii Domnului, iar în acest caz mai multe persoane au răspândit, de-a lungul timpului vestea că ar fi păcat să se sărbătorească astăzi bucuria. Un preot din Constanța a explicat însă pentru Adevărul ce semnifică mai exact data de 15 august, dar mai ales dacă se transmit sau nu urări persoanelor dragi ce poartă prenumele de Maria sau Marian.

 

Urările de „La mulți ani” pentru Adormirea Maicii Domnului, potrivite sau nu?

 

Urările pentru cei ce poartă prenumele de Maria sau Marian sunt permise atât pentru ziua de 15 august, cât și pentru cea de 8 august. Părintele Eugen Tănăsesc a explicat pentru Adevărul că astăzi este un motiv de bucurie și că petrecerile și distracția sunt îngăduite.

„Sărbătoarea de astăzi este sărbătoarea bucuriei, pentru că Adormirea Maicii Domnului înseamnă mutarea ei cu trupul la ceruri, adică învierea ei. Am putea să o numim «Naşterea Maicii Domnului în Ceruri». Icoana chiar arată cum alături de Maica Domnului este Isus Hristos cu un prunc în braţe, care reprezintă sufletul neprihănit al Fecioarei Maria. (...) Distracţia este îngăduită de Dumnezeu cu scop ziditor. Adică o distracţie care să te relaxeze, să te reconforteze, să te revigoreze, dar în acelaşi timp să te şi crească spiritual. Nu să te degradeze sau dezumanizeze. De la bucurie la dezmăţ este o nuanţă foarte fină la care ar trebui să fim atenţi”, a explicat el pentru sursa citată mai sus.

 

Semnificația numelui de Maria

 

Prenumele Maria, din ebraică, înseamnă „cea mai iubită”; „cea îndrăgită”. Numele sfânt purtat și de către Fecioara Maria arată dragoste, ocrotire și smerenie, scrie Doxologia.ro.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Cu ocazia zilei de Sfânta Maria își mai sărbătoresc onomastica și cei ce poartă numele de: Marian, Marin, Marinel, Marioara, Mioara, Mărioara, Marilena, Marița și Marina. În România, aproximativ 2,2 milioane de persoane își sărbătoresc astăzi onomastica, dintre aceștia 1,8 milioane fiind femei ce poartă numele de Maria, potrivit Libertatea.ro.

 

5 Cele mai frumoase mesaje de „La mulți ani” pentru Sfânta Maria

 

Potrivit sursei citate anterior, iată câteva mesaje frumoase pe care să le transmite cu ocazia onomasticei celor ce poartă numele de Marian sau de Maria:

La mulţi ani de ziua numelui! Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine. Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!

E ziua ta, Maria, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine si la fel de gingaș. La mulți, ani!

Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Citeşte mai multe despre:   Sfânta Maria,   Sfanta Maria Mare