Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Arheologii din Timișoara săpau la un sit, când au făcut o descoperire incredibilă într-un mormânt. A fost o surpriză uriașă (FOTO)

Arheologii din Timișoara săpau la un sit, când au făcut o descoperire incredibilă într-un mormânt. A fost o surpriză uriașă (FOTO)

Un articol de: Laura Vasile - 12 Aug 2020, 12:05
Arheologii din Timișoara săpau la un sit, când au făcut o descoperire incredibilă într-un mormânt. A fost o surpriză uriașă (FOTO) Galerie foto (3) Fapt divers

Arheologii din Timișoara au făcut o descoperire incredibilă într-un mormânt, în timp ce făceau săpături la situl din Gramurade de la Jupani, satul Susani, din județul Timiș. Oamenii de știință au scos la iveală mai multe vase de incinerație care datează din anul 1.400 î Ch, cu cenușa unor rămățite umane în ele. 

Informațiile obținute de specialiști arată că mormintele aparțin unei perioade în care Banatul era locuit de populații din perioada târzie a Epocii Bronzului. Cercetarea în teren a arheologilor a început în data de 6 iulie și s-a încheiat în 31 iulie, scrie opiniatimisoarei.ro.

Noua descoperire se adaugă celei din 2019, când a mai fost găsit un mormânt de incinerație cu patru vase. Echipa de specialiști care a făcut săpaturile de la Susani este condusă de cercetătorul Dragoș Diaconescu, de la Muzeul Național al Banatului.

Citeşte mai multe despre:   arheologi,   descoperire incredibila,   morminte