Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Autoturismul cu care Comisarul Moldovan a făcut senzație odinioară, a fost vândut la licitație. Uite cât valorează modulul de colecție

Autoturismul cu care Comisarul Moldovan a făcut senzație odinioară, a fost vândut la licitație. Uite cât valorează modulul de colecție

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Noi 2020, 14:46
Autoturismul cu care Comisarul Moldovan a făcut senzație odinioară, a fost vândut la licitație. Uite cât valorează modulul de colecție Sursa foto: ghidautoservice.ro Galerie foto (3) Fapt divers

Mașina comisarului Moldovan, personajul din filmul de epocă "Un comisar acuză", a fost vândută la licitație în București cu suma de 28.000 de euro.

În epocă, autoturismul a avut un preț exorbitant, fiind preferat de oficialități din întreaga lume. Licitația a pornit de la 25.000 de euro.

Aceasta a intrat într-un proces se recondițonare, începând cu anii 2000, tapițeria, motorul,și ceasurile de bord originale fiind considerate piese de colecție individuale. 

 

 

„Mai țineți minte mașina comisarului Moldovan, din filmul «Un comisar acuză»? Este un frumos Mercedes-Benz din 1940, model folosit în celebrele urmăriri din film, când legionarii conduși de Paraipan (Gheorghe Dinicä) îl urmăresc pe comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu). Același model de Mercedes-Benz, o raritate astăzi, este scos la licitația Artmark de Antichități Și Curiozități din seara de joi, 19 noiembrie, ora 19:00″, se arată în comunicatul transmis de Artmark.

Experții spun că este într-o stare la fel de bună ca atunci când intra pe platourile de filmare. 

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Ce model este mașina condusă de celebrul "Comisar Moldovan"

 

Automobilul "Comisarului Moldovan" este un Mercedes-Benz 170V din 1940, cu 40 de cai-putere și un motor cu o cilindree de 1,7 litri, singurul  produs de Daimler-Benz înainte de Al Doilea Război Mondial. Era o mașină extrem de apreciată, supranumită "calul de curse al Germaniei", fiind folosită de armată, dar și ca ambulanță pe front. 

 

 

În prezent, în lume nu mai sunt prea multe exemplare în stare perfectă de funcționare, însă în România mai sunt patru exemplare bine întreținute. 

Masina a fost recondiționată la începutul anilor 2000, fiind într-o stare ireprosabilă, de la tapițerie, motor, până la ceasurile de bord originale — aceastea însele piese de colectie, urmărite de colecționarii din întreaga lume.

Citeşte mai multe despre:   Sergiu Nicolaescu,   masini de colectie,   Mercedes Benz,   Comisarul Moldovan