Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Cât costă în farmacii vaccinul antigripal 

Cât costă în farmacii vaccinul antigripal 

Un articol de: Raluca Tindeche - 21 Sep 2020, 19:50
Cât costă în farmacii vaccinul antigripal  sursa foto: pixabay Fapt divers

Ce preț are vaccinul antigripal

 

Vaccinul antigripal este deja disponibil în farmacii. Prețul variază între 25 și 60 de lei în funcție de tipul vaccinului antigripal și numărul de virusuri împotriva cărora acționează. Cele mai cunoscute sunt: Influvac Tetra (54,41 lei) care se distribuie și în programul național și Vaxigrip Tetra (58,69 lei).

” În afară de acestea, pentru prima oară în România este adus anul acesta vaccinul cu virus viu atenuat care are administrare intranazală. Este vaccinul fără înțepătură. Se numește Fluenz Tetra și se administrează doar copiilor între doi ani și 18 ani. Acest tip de vaccin costă aproximativ 110-120 de lei”, spune Gindrovel Dumitra, doctor în științe medicale, coordonator al Grupului de Vaccinologie .

Care sunt contraindicațiile vaccinului antigripal

 

Vaccinurile existente pe piața din România sunt sigure, dar există câteva contraindicații de care este bine să ținem cont. 

1. Vaccinul antigripal VaxigripTetra

Nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 luni. Nu îl utilizați dacă sunteţi alergici la substanţele active sau orice componentă care poate fi prezentă în cantităţi foarte mici, cum sunt ouă (ovalbumină, proteine de pui), neomicină, formaldehidă sau octoxinol-9. 

2. Vaccinul antigripal Influvac Tetra

Este recomandat copiilor cu vârstă mai mare de 6 luni, însă nu trebuie să vă vaccinați dacă sunteți alergic la substanţele active sau ouă (ovalbumina sau proteine de pui de găină), formaldehidă, bromură de cetiltrimetilamoniu, polisorbat 80 sau gentamicină (un antibiotic folosit pentru tratamentul infecţiilor bacteriene). De asemena, nu trebuie să va vaccinați dacă aveți febră, potrivit Click.ro

3. Vaccinul antigripal Fluenz Tetra

Poate să fie utilizat în rândul copiilor cu vârste între 2 și 18 ani. La fel ca și în cazul celorlalte două vaccinuri, nu este indicat în cazul în care există hipersensibilitate la substanţele active, la gelatină, la gentamicină, la ouă sau la proteinele din ou (de exemplu, ovalbumină).

DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

Citeşte mai multe despre:   pret,   faarmacii,   vaccin antigripal,   contraindicații