Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Cât de sigur este vaccinul antigripal

Cât de sigur este vaccinul antigripal

Un articol de: Raluca Tindeche - 14 Sep 2020, 15:05
Cât de sigur este vaccinul antigripal Foto: Pixabay.com Fapt divers

Vaccinul antigripal este un vaccin anual ne protejează împotriva gripei, o boală respiratorie virală care se transmite repede. Gripa poate cauza complicații grave de sănătate. Vaccinurile gripale tradiționale (trivalente) sunt făcute pentru a oferi protecție împotriva a trei tulpini ale virusului gripal: în general, cele două tipuri de virusuri A (virus gripal A (H1N1) și virsul gripal A (H3N2)) și virusul gripal B.

Gripa poate poate să fie mai gravă la persoanele vulnerabile precum persoane în vârstă, gravidele, copii si adulti cu sistem imunitar slăbit sau cei care suferă de anumite afecțiuni.

Oricine din aceste grupuri de risc este predispus să dezvolte complicații potențial grave ale gripei, cum ar fi pneumonia, de aceea este recomandat ca în fiecare an să facă vaccinul. 

 

 

Cât de eficient este vaccinul antigripal?

 

 

Siguranța este pe primul loc pentru oameni, așa că este foarte important să știm cât de sigur este vaccinul. Specialiștii susțin că vaccinul antigripal este cea mai bună protectie împotriva unui virus. 

Studiile arată că vaccinul ne protejează de gripă.  Cu toate acestea, nu este o garantie de 100% ca nu veti contacta boala. Daca totusi aveti gripa dupa vaccinare, este probabil ca boala sa fie mai blanda si cu o durata mai scurta decat ar fi fost altfel.

Exista, de asemenea, dovezi care sugerează că vaccinul antigripal vă poate reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral.Și-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

 

 

Efecte secundare ale vaccinului antigripal

 

 

Reacțiile adverse grave ale vaccinului antigripal sunt foarte rare. Este posibil să aveți febră ușoară și dureri musculare timp de câteva zile după ce ați avut vaccinul, iar brațul dvs. poate fi cam dureros în cazul în care ați fost injectat.

 

 

Care sunt factorii care influențează cât de bine funcționează vaccinul antigripal?

 

 

Eficacitatea vaccinului poate varia de la anotimp la altul. De asemenea, poate varia în funcție de cine este vaccinat. Cel putin doi factori joacă un rol important în determinarea probabilitatii că vaccinul antigripal să protejeze o persoana de boala antigripală: 

  • Caracteristicile persoanei vaccinate (cum ar fi varsta si sanatatea ei);
  • Similaritatea sau „potrivirea” dintre virusurile antigripale.

 

 

Cât de eficient este vaccinul antigripal la persoanele în vârstă?

 

 

În numeroase studii din 2010, vaccinurile antigripale au ajutat la protejarea adulților în vârstă de 65 de ani și mai mari împotriva virusurilor gripei A (H1N1) si a ambelor linii ale virusurilor gripale B. Vaccinul a redus cu peste 60% riscul la persoanele cu vârsta de 65 de ani si mai mari de îmbolnăviri medicale cauzate de H1N1 sau B, potrivit medlife.ro

 

 

Cât de eficient este vaccinul antigripal la copii?

 

 

În cazul copiilor, sunt recomandate două doze pentru a îi proteja mai bine. Doar o doză ar însemna o ''vaccinare parțială'''.  Cu toate acestea, în unele anotimpuri, copiii vaccinati “parțial” încă primesc o anumită protecție.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   vaccin antigripal,   siguranta,   varstnici,   copii