Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită?

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită?

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Dec 2020, 12:00
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită? Fapt divers

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice care se înmulţesc prin spori. Cu siguranţă ai văzut cel puţin o dată o pată verzuie sau neagră de mucegai fie într-o locuinta (pe pereţi, în baie, în zonele cu umiditate ridicată) fie pe alimente. Ele pot apărea atât în interior, cât şi în exterior.

Poate ţi s-a întâmplat să găseşti pâinea mucegăită în sertar şi, probabil, te-ai gândit dacă s-o arunci sau să îndepărtezi partea afectată şi să mănânci restul. Dar ai mâncat, din greşeală, o felie de pâine mucegăită? E foarte probabil să nu păţeşti nimic. Există posibilitatea să te confrunți, totuși, cu greață și vărsături.

Dacă găsești mucegai într-o felie de pâine, înseamă, de obicei, că întreaga bucată de pâine este mucegăită. Cel mai bine este să privești cu atenție dacă alimentul pe care vrei să-l consumi este mucegăit sau nu. Evită să-l miroși, întrucât te-ai putea alege cu probleme respiratorii, spun medicii.

 

Ce simptome experimentează oamenii care mănâncă pâine mucegăită?

 

Mucegaiul produce toxine care afectează negativ organismul, ceea ce duce la micoze. Oamneii de ştiinţă numesc această ciupercă "ucigaşul tăcut". Cel care se depune pe mâncare este cel mai periculos, deoarece există o concentraţie uriaşă de substanţe periculoase care intră în corp. 

Citeşte mai multe despre:   mucegai