Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers #ChallengeAccepted, provocare unică pe Instagram. De ce postează femeile selfie-uri alb-negru

#ChallengeAccepted, provocare unică pe Instagram. De ce postează femeile selfie-uri alb-negru

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Iul 2020, 14:52
#ChallengeAccepted, provocare unică pe Instagram. De ce postează femeile selfie-uri alb-negru FOTO: Instagram: Cindy Crawford Fapt divers

Campania „ChallengeAccepted”, cea mai nouă provocare de pe Instagram, este o modalitate prin care femeile demonstrează că se susțin reciproc. Provocarea din social media constă în distribuirea unui selfie alb-negru, însoțită de tag-urile „#ChallengeAccepted” și „#WomenSupportingWomen”.

Rețelele sociale demonstrează iar că pot aduce sute de mii de oameni la un singur loc. De această dată este vorba despre o campanie inițiată de femei pentru susținerea reciprocă. Postările femeilor din toată lumea au luat cu asalt feed-ul oamenilor de pe Instagram, iar din ce în ce mai multe fotografii care sunt distribuite pe celebra platformă, fac parte din campania „ChallengeAccepted”.

 

Provocarea de pe Instagram ia cu asalt tot mediul online

 

În ultimele câteva zile au fost înregistrate tot mai multe postări ale celebrităților și ale oamenilor obișnuiți ce postaează mesaje de susținere la adresa femeilor.

„Posesoarele sexului frumos” distribuie o imagine alb – negru, în general un selfie cu ele alături de mesaje de încurajare și susținere pentru alte femei. Ulterior folosesc cele două taguri # și provoacă o ală femeie sau chiar mai multe să accepte și să distribuie o imagine de același gen, însoțită de un mesaj pentru femeile din totă lumea.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

 

 „ChallengeAccepted” a adus vedetele și femeile din toată lumea la un loc

 

Vanessa Briand, Cindy Crowford, Kerry Washington, Demi Lovato, Jannifer Garner, Jessica Alba sau Khloe Kardashian, sora lui Kim Kardashian și multe alte celebrități de la Hollywood au ales să distribuie imaiginle alb-negru și să se alăture inițiativei de sprijin „de la femeie la femeie”. Potrvit The New York Post, până în prezent au fost distribuite peste 3 milioane de imagini pe Instagram, în care doamnele și domnișoarele au ales să se suțină reciproc sau să aducă un mesaj de laudă ori mulțumire altor femei care le-au inspirat de-a lungul carierei sau vieții personale.

Pe Instagram, noua provocare cu fotografii într-o singură culoare nu este prima de acest gen. De-a lungul timpului o serie de campanii ce foloseau imagini alb-negru au fost distribuite în mediul online pentru a susține diferite cauze. În 2016, același trend a fost în contextul unei campanii internaționale prin care se dorea informarea și prevenirea cancerului în rândul femeilor. Campania #MeToo a prins, la rândul ei contur pe Instagram și pe alte platforme sociale, după ce vedetele au defilat pe covorul roșu cu accesoriul negru, specific tuturor susținătorilor mișcării.

În contextul actual, posesoarele sexului frumos își doresc să transmită încurajări în rândul tuturor. De la tinere la persoane de vârstă mijlocie. Își doresc să răspândească iubire și mai ales încredere în rândul altor femei, prin texte care le încurajează să se afișeze nemachiate și să se iubească așa cum sunt. Prețuirea de sine este o altă lecție transmisă în rândul mesajelor de pe Instagram.

Drept dovadă, însăși Eva Longoria a decis să se fotografieze nemachiată, după o zi de plajă, iar imaginea a adunat sute de mii de aprecieri.

 

Păreri contra în mișscarea „#ChallengeAccepted”

 

Așa cum se întâmplă în general, odată cu mișcarea din mediul online au apărut și păreri contra, iar pe lângă femeile care își doresc ca fiecare dintre ele să se susțină reciproc, există și femei care au criticat campania și mesajele ei pe Twitter sau pe alte rețele sociale.