Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Cum arată prima femeie din lume care a murit într-un accident de maşină, în anul 1869

Cum arată prima femeie din lume care a murit într-un accident de maşină, în anul 1869

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Iul 2020, 16:03
Cum arată prima femeie din lume care a murit într-un accident de maşină, în anul 1869 Galerie foto (3) Fapt divers

Accidentele auto se numără printre primele cauze ale edeceslor, în fiecare an, în toată lumea. Din păcate, acest lucru se întâmplă încă de la invenţia automobilului.

 

Cum arată prima femeie din lume care a murit într-un accident de maşină, în anul 1869, în Galeria Foto.

 

Prima victimă a unui accident de maşină a fost o femeie

 

V-aţi întrebat vreodată cine a fost prima victimă a unui regretabil episod de pe şosele? Ea a fost o femeie, se numea Mary Ward şi a murit la data de 31 august 1869, în Marea Britanie. Nici măcar nu se afla la volan. Femeia stătea pe locul din dreapta al unui automobil experimental nou-nouț. Mai precis, totul s-a întâmplat în comitatul Offaly din Irlanda.

 

Cu ce maşină mergea femeia?

 

Mary Ward, care avea 42 de ani când a decedat, se afla într-o mașină cu aburi experimentală, alături de soțul ei, căpitanul Henry Ward. În mașină se mai aflau cei doi băieți ai lor, Charles și Richard, dar și tutorele acestora, Richard Biggs. Când șoferul a încercat să ia o curbă strâmtă, strada Cumberland, lângă Parsonstown, mașina s-a zdruncinat. Virajul a făcut-o pe Mary să se dezechilibreze și să cadă de pe bancheta din față, iar vehiculul a trecut peste ea. Femeia a fost ucisă pe loc.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

 

Ce s-a întâmplat cu maşina "ucigaşă"?

 

Membrii juriului care au deliberat la procesul pentru aflarea vinovatului au dat verdictul: moarte accidentală. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru moartea ei. Ulterior, vehiculul cu aburi a fost dezmembrat, așa cum se proceda la acea vreme cu mașinile implicate în accidente.

Citeşte mai multe despre:   autoturism,   automobile,   masina