Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Fenomenul straniu care are loc în Ceahlău, în fiecare an, pe 6 august: Mii de oameni urcă pe munte la răsărit, doar pentru a vedea asta! (FOTO)

Fenomenul straniu care are loc în Ceahlău, în fiecare an, pe 6 august: Mii de oameni urcă pe munte la răsărit, doar pentru a vedea asta! (FOTO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 06 Aug 2020, 13:45
Fenomenul straniu care are loc în Ceahlău, în fiecare an, pe 6 august: Mii de oameni urcă pe munte la răsărit, doar pentru a vedea asta! (FOTO) Galerie foto (1) Fapt divers

În fiecare an pe 6 august, mii de oameni iau calea Masivului Ceahlău unde are loc un fenomen unic doar în zorii acestei zile. Cum data coincide cu sărbătoarea Schimbării la faţă, iar pe Ceahlău e un schit, pelerinii au parte de un decor aparte care aminteşte de norul apărut pe Muntele Tabor deasupra lui Iisus, după cum povesteşte Noul Testament. Numai că ceea ce se întâmplă pe Ceahlău e altceva, unic şi straniu deopotrivă…

În ciuda faptului că pandemia de coronavirus a dat peste cap viaţa românilor, numeroşi credincioşi şi turişti pasionaţi de ascensiuni şi de paranormal nu vor ţine cont de asta şi şi-au anunţat că la data menţionată vor fi pe munte pentru a îndeplini ritualul annual, scrie Adevărul. Astfel, salvamontiştii estimează că circa 2000 de oameni se vor încumeta pe munte în această zi.

 

O imagine desprinsă din altă lume

 

Pe Ceahlău, doar pe 6 august, la răsăritul soarelui se crează o piramida spaţială sau holografică  ce oferă o fantastică imagine tridimensională pe vârful muntelui.  Fenomenul optic poate fi vizibil doar dacă este senin.

„E o compunere de patru umbre. Vârful Toaca are formă de piramidă regulată cu baza un pătrat, iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră. La fel, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Peste toate se suprapune lumina ce trece prin şaua muntelui. Pe 6 august, datorită poziţiei soarelui, umbrele se unesc la vârf şi se creează o imagine magnifică tridimensională, ca holograma unei piramide“, a explicat Mihai Marin, din Piatra Neamţ, un om pasionat  de munte şi de mistere, care studiază de 15 ani fenomenele de pe Ceahlău.

 

 NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Citeşte mai multe despre:   ceahlaul piatra neamt