Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Florin și-a riscat viața ca să salveze o pisică din flăcări. Prima întrebare a pompierului după ce și-a încheiat misiunea: „Vă rog să-mi spuneți că trăiește”

Florin și-a riscat viața ca să salveze o pisică din flăcări. Prima întrebare a pompierului după ce și-a încheiat misiunea: „Vă rog să-mi spuneți că trăiește”

Un articol de: Laura Vasile - 03 Aug 2020, 17:18
Florin și-a riscat viața ca să salveze o pisică din flăcări. Prima întrebare a pompierului după ce și-a încheiat misiunea: „Vă rog să-mi spuneți că trăiește” Fapt divers

Atunci când ești chemat să salvezi o viață, nu contează că este vorba de cea a unei pisici. Asta a simțit și Florin, atunci când a avut o misiune alături de colegii săi. 

Era o operațiune dificilă, în care pompierii trebuiau să se asigure că flăcările izbucnite la două hale nu se extindeau și la silozuri. În timp ce se luptau cu flăcările, pompierii au dat peste o pisică intoxicată cu fum.

Atunci a fost momentul când Florin nu s-a mai gândit la el, ci doar la a salva viața. S-a strecurat printre paleți, sperând să nu cadă peste el și a salvat felina. Câteva minute mai târziu, aceștia se prăbușeau.  

Când totul s-a terminat, pompierul a vrut să știe că sacrificiul său nu a fost în zadar. Și nu fusese. Povestea a fost relatată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. 

„- Florine, tu îți iei băieții și mergeți între cele două hale. Faceți tot ce puteți ca să opriți extinderea incendiului. Flăcările nu trebuie să ajungă la silozuri. Dacă ajung acolo, doar Dumnezeu ne mai poate salva. Nu cred că trebuie să vă spun ce înseamnă explozia celor două silozuri. Pe noi nu ne mai luăm în calcul, gândiți-vă la viețile celor care locuiesc în apropiere!

La puțin timp după ce a primit acest ordin, Florin și-a poziționat oamenii astfel încât să poată opri propagarea incendiului.

Undeva între cele două hale, deși fumul era destul de dens, se putea vedea o pisică întinsă între niște stive de paleți de lemn care ardeau.

- Domnule maior, acolo e o pisică. Cred că e intoxicată cu fum, i-a spus un pompier lui Florin.

- Pune țeava de apă pe mine și dă-mi să mă leg cu o cordiță. O să mă strecor printre paleți, sper să nu se prăbușească.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

- Vă asigurăm, fiți fără grijă.

După câteva minute, Florin solicită prin stație oxigen.

- Este vreun pompier rănit?

- Nu, nu... avem o pisică intoxicată cu fum. Rog pe cineva de la SMURD să vină la sectorul nostru de intervenție.

După ce a lăsat pisica în grija colegilor, Florin s-a întors la echipajul lui.

- Cum este?

- Pe aici nu se mai propagă. Îl avem sub control. Acum stingem și paleții.

Florin s-a uitat înspre ei, se prăbușiseră. Locul de unde a salvat pisica era acoperit de lemnele care ardeau.

- Vă rog să-mi spuneți că trăiește, a transmis Florin prin stație.

- Vă raportez că trăiește. Totul este în regulă, i-a răspuns colegul de la SMURD.

Oare câți dintre noi și-ar risca viața pentru a salva pe cineva sau ceva?

Ei, pompierii, o vor face mereu!

Și chiar dacă exista un pericol iminent să explodeze cele două silozuri cu efecte inimaginabile asupra tuturor, au găsit resurse să salveze orice suflet care era în pericol.

Cu respect, admirație și prețuire pentru fiecare dintre voi, cei care cu viața voastră o apărați pe a noastră!”.

 

Citeşte mai multe despre:   pisica salvata din incendiu,   pompier-erou,   incendiu club