Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Jurnal de COVID: „Sunt internată de 20 de ore şi nu m-a consultat niciun medic. Pacienţii îmi spuneau să plec, să fug”

Jurnal de COVID: „Sunt internată de 20 de ore şi nu m-a consultat niciun medic. Pacienţii îmi spuneau să plec, să fug”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Oct 2020, 17:26
Jurnal de COVID: „Sunt internată de 20 de ore şi nu m-a consultat niciun medic. Pacienţii îmi spuneau să plec, să fug” foto:facebook Fapt divers

O tânără din Constanţa a povestit pe pagina sa de Facebook experienţa pe care a trăit-o fiind internată într-un spital COVID-19.

Lili Comsa Militaru a postat un articol intitulat „Jurnal de Covid” pe contul ei.

Aceasta a avut primele simptome miercuri, 7 octombrie, când şi-a dat seama că i-a dispărut mirosul. Apoi a urmat testarea, aşteptarea ambulanţei şi a unui consult medical.

Rezultatul testului l-a primit vineri, a doua zi, fiind confirmată pozitiv:

„La 15 minute m-au sunat cei de la DSP care mi-au comunicat următoarele: aveţi un test pozitiv Covid, cum va simţiţi?! Le-am spus ca nu am absolut nimic, doar că nu am miros şi mai nou, nici gust în rest sunt ok. Mi-au spus ca o sa-mi trimită o salvare care o să mă transporte la spitalul de infecţioase şi de acolo o sa fiu repartizată către un centru COVID şi că pot să refuz salvarea, dar că nu o să primesc concediu medical dacă nu stau internată minim 48h”, a scris Lili Comsa Militaru pe pagina sa de Facebook.

După apelul cu cei de la DSP, constănţeanca a început să-şi facă bagajele şi aştepta să fie preluată de o ambulanţă, însă aceasta întârzia să apară. După o zi întreagă de aşteptare, nici urmă de ambulanţă, femeia a simţit cum îi amorţesc picioarele şi şi-a administrat singură un anticoagulant.

Ambulanţa mult aşteptată a sosit abia duminică la ora 08.00, transportând-o pe Lili Comsa la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde un medic distribuia pacienţii direct în alte ambulanţe care stăteau în aşteptare. Deşi spunea medicilor că nu-şi mai simte picioarele, aceştia îşi vedeau în continuare de triaj. Aşa a ajuns la Secţia COVID de la Palazu.
„M-a luat în primire o asistentă, multe formulare, mi-a spus care este numărul camerei unde trebuie să stau şi a plecat. Astfel, am rămas cu bagajul la intrare, în clădire şi cu pacienţi care se plimbau pe lângă mine şi îmi spuneau să PLEC, SĂ FUG şi să nu stau....Eu tot nu înţelegeam ce mi se întâmplă şi mă tot uitam după un medic. Am fost oprită pentru o radiografie şi am urcat în cameră...când am înţeles că nu o să apăra prea curând un medic, mi-am scos iar din geantă un anticoagulant şi mi l-am făcut în burta. Am înţeles că am nevoie de anticoagulant la fel ca de aer....”, a mai povestit femeia.

La mai bine de 20 de ore de la internare, constănţeanca nu fusese consultată încă de niciun medic, iar la telefoanele afişate pe uşa salonului răspundeau doar asistentele medicale, tot ele fiind cele care intrau prin saloane echipate cu costume de protecţie, medicii nu intrau.

În cele din urmă, a fost sunată de un medic care i-a comunicat faptul că radiografia este bună, că este un caz uşor de COVID şi i se recomandă să stea şapte-opt zile în spital pentru tratament.Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI


 

Jurnal de Covid. Dragi prieteni, pentru ca toti cei apropiați îmi trimit mesaje și se intereseaza de starea mea de...

Publicată de Lili Comsa Militaru pe Luni, 12 octombrie 2020
Citeşte mai multe despre:   jurnal covid,   Constanta