Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Medic despre simptomele neștiute ale COVID-19: „Mulţi au doar somnolenţă, astenie, cefalee. Cred că în lipsa febrei si a tusei nu au această boală”

Medic despre simptomele neștiute ale COVID-19: „Mulţi au doar somnolenţă, astenie, cefalee. Cred că în lipsa febrei si a tusei nu au această boală”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Oct 2020, 22:33
Medic despre simptomele neștiute ale COVID-19: „Mulţi au doar somnolenţă, astenie, cefalee. Cred că în lipsa febrei si a tusei nu au această boală” foto:facebook Fapt divers

Adina Cojocaru, medic la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a decis să povestească despre simptomele neobişnuite ale coronavirusului.

Aceasta a redat chiar pe pagina sa de Facebook povestea unui pacient în vârstă de 37 de ani infectat cu coronavirus.

Se pare că simptomele acestuia erau cu totul altele decât cele pe care le asociem, de regulă, noului coronavirus:

“Un caz de azi noapte. Pacient in vârstă de 37 ani, se prezintă la camera de gardă Floreasca pentru sdr subocluziv intestinal și subfebrilitate. CT-ul lui arată pneumonie interstițiala. Are 65 saturatie in oxigen. Pentru el definiția de caz a Institutului de Sănătate Publică nu mai face doi bani. Și sunt multe asemenea cazuri, cele mai multe atipice, mulți au doar somnolență, astenie, cefalee. Ei merg pe picioare chiar dacă au saturația foarte jos, merg la cumpărături, cu transportul public și nu sunt de rea credință. Pur si simplu cred că în lipsa febrei si a tusei nu au această boală. Starea se deteriorează brusc, au nevoie de oxigen si apoi ajung la ATI. Cum facem cu ei domnule doctor Bittman? Doamnă doctor Corina Chiriac? Ii trecem la numărătoare sau ne alăturam corului de ageamii care urlă că pacientul s-a internat pentru că nu făcea caca si nenorociții de doctorii i-au pus diagnostic de Covid? Nenorociții de doctori sunt obosiți, duc lupta cu o boală parșivă, cu atoateștiutorii, cu cei de rea credință, din păcate uneori si cu cei de bună credința pentru ca e o boală imprevizibilă( pacientul în cauză nu crede că are Covid, înțelege cu greu ce i se întâmplă), duc lupta cu lipsa de bun simț, cu masca purtată sub nas, cu măsurile haotice ale autorităților. Imaginea CT e atât de sugestivă, saturația în oxigen nu mai spun, pacientul va pleca la lași sau în Medgidia pe locuri eliberate în ATI. Acolo îl așteaptă Dumnezeu cu mila lui. În Bucuresti nu mai sunt locuri libere. Deci cum facem domnule și doamnă doctor Bittman și Chiriac, intră la numărătoare sau nu?”, a povestit medicul Adina Cojocaru pe pagina sa de Facebook.
 


 

Un caz de azi noapte. Pacient in vârstă de 37 ani, se prezintă la camera de gardă Floreasca pentru sdr subocluziv...

Publicată de Adina Cojocaru pe Luni, 26 octombrie 2020

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Dr. Alina Cojocaru