Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers O imagine cât 1000 de cuvinte. Fotografia româncei cu bebelușul în brațe apare în carte de rugăciuni a lui Papa Francisc ( FOTO)

O imagine cât 1000 de cuvinte. Fotografia româncei cu bebelușul în brațe apare în carte de rugăciuni a lui Papa Francisc ( FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 18 Sep 2020, 19:45
O imagine cât 1000 de cuvinte. Fotografia româncei cu bebelușul în brațe apare în carte de rugăciuni a lui Papa Francisc ( FOTO) FOTO: colaj: Hepta.ro / Ercis.ro Galerie foto (1) Fapt divers

O bătrână din România, care ține în brațe un bebeluș este imaginea din noua carte de rugăciuni a lui Papa Francisc. Suveranul Pontif a fost impresionat de imaginea bătrânei, în timpul vizitei pe care a făcut în țara noastră anul trecut.

Noua carte de rugăciun a Suveranului Pontif onorează vizita sa în România, ce a avut loc în vara anului 2019. La acel moment, Papa Francisc a zărit, în marea de oameni prezenți la Iași pentru a-l întâmpina, o bătrână care își ținea nepotul de doar câteva luni în brațe. Imaginea femeii l-a marcat de Suveranul Pontif, iar acesta a mărturisit că a fost marcat de zâmbetul de pe chipul bătrânei.

 

Papa Francisc, impresionat de bătrâna cu nepotul de la Iași

 

În timpul vizitei la Iași, Papa Francisc a fost impresionat de căldura pe care oamenii care l-au întâmpinat au transmis-o.

„Era acolo o femeie, destul de bătrână, o bunică. În braţele ei era nepotul, undeva pe la două luni, nu mai mult. Atunci când am trecut, mi l-a arătat. A zâmbit, cu un zâmbet cu care parcă îmi spunea: uite, acum pot să visez! Am fost mişcat de acel moment şi nu am avut curajul să vin şi să o aduc aici”, a declarat Papa Francisc, în timpul vizitei la Iași, potrivit TVR.

 

Povestea bătrânei din cartea Papei

 

Potrivit sursei citate, femeie în vârstă de 79 de ani este din comuna băcăuană Bîrzulești. În timpul vizitei Suveranului Pontif de anul trecut, ea ținea în brațe un bebeluș de numai câteva luni, micuțul copilul unei familii care rămăsese mai în spate. Femeia din Bacău nu cunoaștea familia, însă la acel moment a smțit că trebuie să îl ia în brațe și să îl arate Papei.  O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc