Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Povestea Babei Anujka, vrăjitoarea Banatului care a ucis peste 150 de bărbaţi: „În viaţa mea nu am văzut otravă. Eu am pregătit doar leacuri, dar acelea erau complet inofensive”

Povestea Babei Anujka, vrăjitoarea Banatului care a ucis peste 150 de bărbaţi: „În viaţa mea nu am văzut otravă. Eu am pregătit doar leacuri, dar acelea erau complet inofensive”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Sep 2020, 18:34
Povestea Babei Anujka, vrăjitoarea Banatului care a ucis peste 150 de bărbaţi: „În viaţa mea nu am văzut otravă. Eu am pregătit doar leacuri, dar acelea erau complet inofensive” foto:wikipedia Fapt divers

Baba Anujka este considerată cea mai de temută asasină a Europei de Est, fiind cunoscută pentru “leacurile” sale. Oamenii apelau la aceasta pentru poţiunile “magice” pe care le prepara.

Băbuţa spunea că tratamentele sale nu dau niciodată greş, căutând-o oameni din toată lumea. Baba Anujka prepara şi leacul pentru a se descotorisi de persoanele ”incomode”.  Victimele ei au fost mereu doar bărbaţi, care părăseau această lume cumva pe neobservate, la maxim 8 zile după administrarea licorii.

Cel mai cunoscut leac al babei Anujka era o combinaţie de arsenic, mercur şi seminţe din plante etnobotanice

Spunea despre acest leac că rezolvă orice problemă, indiferent de natura ei. Îşi întreba de fiecare dată “pacienţii” cât de gravă era problema tocmai pentru a ştii cât de puternică să realizeze poţiunea care urma să ducă la moartea celui care o bea. Îşi alegea ingredientele cu grijă, iar doza o alegea în funcţie de nevoia pacientului. Uneori oferea tratamentul în formă diluată, care să provoace doar îmbolnăvirea celor care voiau să scape de serviciul militar. Cei care apelau la serviciile bătrânei trebuiau să plătească suma de 5.000 de dinari şi să nu realizeze autopsia pentru ca otrăvirea să nu fie descoperită, scrie Libertatea.

"În viaţa mea nu am văzut otravă. Eu am pregătit doar leacuri, dar acelea erau complet inofensive”, declara vrăjitoarea în faţa tribunalului

Baba Anujka a fost arestată de două ori. Prima dată în 1914, dar  nu s-au găsit probe împotriva ei, însă 14 ani mai târziu nu a mai avut acelaşi noroc. Greşeala a fost faptul că în acel caz anume, băutura nu a fost preparată de însăşi baba Anujka, ci de o asistentă. Leacul nefiind la fel de puternic, victima a apucat să consulte un medic.

În faţa Instanţei a depus mărturie o femeie care a recunoscut plata a 5.000 de dinari pentru sticluţa ucigaşă. Baba Anujka, pe atunci în vârstă de 92 de ani, s-a ridicat şi a pălmuit martorul. 

A fost condamnată la 15 ani de închisoare, dar nu şi-a executat întreaga pedeapsă, fiind graţiată în 1936, la vârsta de 100 de ani.

Citeşte mai multe despre:   Baba Anujka,   leacuri ,   vrajitoare