Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Prima felicitare de Crăciun printată vreodată va fi scoasă la licitație. Conține un mesaj cu totul și cu totul special, din 1843 (FOTO)

Prima felicitare de Crăciun printată vreodată va fi scoasă la licitație. Conține un mesaj cu totul și cu totul special, din 1843 (FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 04 Dec 2020, 19:06
Prima felicitare de Crăciun printată vreodată va fi scoasă la licitație. Conține un mesaj cu totul și cu totul special, din 1843 (FOTO) FOTO: Pixabay.com Galerie foto (1) Fapt divers

Prima felicitare tipărită vreodată de Crăciun va fi scoasă la licitație. Cartolina prezintă o scenă victoriană, cu o masă de Sărbători în familie și datează din 1843. Mai mult decât atât, felicitarea are și un mesaj scris în partea inferioară.

Potrivit The Guardian, felicitarea va fi scoasă la licitație online, fiind vândută de un consorțiu condus de Marvin Getman, un dealer din Boston, specializat în cărți rare și manuscrise. Felicitare prezintă o familie victoriană, la masa de Sărbători, ciocnind paharele.

 

„Un Crăciun fericit și un An Nou fericit”

 

„Un Crăciun fericit și un An Nou fericit” este mesajul care apare pe cartolina tipărită în 1843. Totuși, pentru secolul XIX, felicitarea ar fi prezentat mult prea multă veselie de sărbători, stârnind o serie de controverse la momentul lansării, mai ales pentru că în prim plan prezent un copil ce lua o înghițitură de alcool din paharul unui adult.

Purtianii secolului au fost atât de revoltați la acea vreme că a fost nevoie să mai treacă încă trei ani până când a fost retipărit exemplarul. „Au fost destul de tulburați că în această imagine scandaloasă apar copii cu un pahar de vin alături de adulți. Au demarat o campanie de a suprima și cenzura”, a precizat Justin Schiller, fondatorul și președintele anticariatului din New York, care deține felicitare, scrie sursa citată.

 

1.000 de copii, printate în toată lumea

 

Felicitarea se presupune a fi doar o monstră a unui vânzător, ea fiind inițial colorată de mână. Potrivit lui Getman, în întreaga lume ar fi fost printate în total doar 1.000 de copii ale controversatei felicitări de Crăciun.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

FOTO: Dailymail.com

Citeşte mai multe despre:   craciun