Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce trucuri folosește celebrul Chef

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce trucuri folosește celebrul Chef

Un articol de: Raluca Tindeche - 29 Apr 2021, 18:19
Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce trucuri folosește celebrul Chef FOTO: Facebook: Cătălin Scărlătescu Fapt divers

Chef Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul gospodinelor. El a prezentat rețeta de cozonac, cu care nu dă greș niciodată. 

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente

250 g zahăr

1 kg făină

450 g lapte

60 g drojdie

5 ouă

300 g unt belgian

500 g nucăCarantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

150 g ciocolată belgiană

200 g rahat

30 g coajă de lămâie

30 g portocală confiată

Mod de preparare

Prima oară se amestecă drojdia cu o sută de mililitri de lapte și trei linguri de făină. Compoziţia se lasă la crescut până în momentul în care volumul se va dubla. Apoi, se fierbe laptele şi zahărul până în momentul în care totul devine o compoziţie omogenă.

Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare. Într-un alt vas se pune făina şi se toarnă, puţin câte puţin, următoarele: gălbenuşurile, laptele alături de zahăr şi unt, portocalele confiate, dar şi maiaua, adică drojdia şi făina pe care le-aţi lăsat să crească. Totul se frământă până când compoziţia va fi una elastică.

Se lasă compoziţia 60 de minute la dospit, după care se trece la următorul pas, potrvit okmagazine.ro. 

Se ia o bucată de aluat, se întinde foarte bine, iar peste se pun nucile şi ciocolata belgiană, stafidele, rahatul, iar apoi se rulează. Rulada obţinută trebuie tăiată în două, pe lungime. Jumătăţile se împletesc şi se ung cu ou.

Se tapetează o formă cu făină şi unt, se aşează aluatul şi se lasă să se dospească timp de două ore. După ce aluatul va creşte, se bagă tava într-un cuptor încins la 160 de grade Celsius, între 45 şi 60 de minute.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Scarlatescu,   reteța cozonac