Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Rețetă de Paște: Ciorbă de miel aromată cu leuștean și tarhon

Rețetă de Paște: Ciorbă de miel aromată cu leuștean și tarhon

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Apr 2021, 17:11
Rețetă de Paște: Ciorbă de miel aromată cu leuștean și tarhon Sursa Foto: retete.acasa.ro Fapt divers

Ciorbă de miel este nelipsită de pe masă de Paște a românilor. Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară a unei ciorbe savuroase, cu multă verdeață și ușor acrișoară, perfectă după mesele îmbelșugate și care strânește amintiri plăcute din perioada sărbătorilor de primăvară petrecute alături de cei dragi. 

 

Ingrediente pentru ciorbă de miel:

  • 1 kg oase de miel și o bucată cu carne macră
  • 2 morcovi 
  • 1 ceapă
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei roșu 
  • 1 linguriță boabe piper
  • suc de lămâie după gust
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 - 2 linguri tarhon
  • 4 fire de leuștean
  • sare

 

Cum se prepară ciorbă de miel

 

  • Carnea de miel se spală carnea în apă rece, apoi se opărește în apă clocotită timp de10 minute. Acest pas este necesar pentru înlăturarea mirosului și gustului prea intens al cărnii.
  • Următorul pas este că oasele și carnea să fie puse într-o oală încăpătoare și acoperite cu apă rece care se aduce încet la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, timp în care se spumează ori de câte ori este nevoie.
  • Zarzavaturile (morcov, țelină, rădăcina pătrunjel și ceapă) date pe răzătoare sau tocate mărunt se călesc în ulei până se înmoaie bine. Mai apoi se pune peste aceastea și ardeiul tocat cubulețe și roșia curățată de pielită și tocată. 
  • Zarzavaturile călite și asenozate cu sare se pun peste supă de miel. Se adaugă și  frunzele de țelină și boabele de piper. Se fierbe la foc mic aproximativ o oră, până carnea e bine fiartă și se desprinde de pe os. 
  • Când este destul de fiartă, carnea se scoate din oală și se lasă să se răcorească. Între timp se adaugă în supă orezul și lăsăți să fiarbă până când se înmoaie. 
  • Carnea se desprinde de pe os cu  furculiță, se mărunțește la mărimea dorită și se adaugă înapoi în supă.
  • Se acrește cu zeamă de lămâie după gust și se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. 
  • Leușteanul și tarhonul tocate se adaugă după ce focul se oprește. 

Ciorbă se păstrează foarte bine la frigider, câteva zile, acoperită cu capac.

Citeşte mai multe despre:   ciorba de miel,   retete de paste