Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Rețete rapide și delicioase de aperitive pentru masa de Paște

Rețete rapide și delicioase de aperitive pentru masa de Paște

Un articol de: Beatris Ionita - 30 Apr 2021, 15:54
Rețete rapide și delicioase de aperitive pentru masa de Paște Sursa Foto:Gary Barnes from Pexels Fapt divers

Masă de Paște n-ar putea începe fără câteva aperitive delicioase și foarte apreciate de musafiri. Dacă încă te gândeșți cu ce ai mai putea să-i surprinzi pe cei dragi, trebuie să știi că ți-am pregătit 6 de rețete de gustări perfecte pentru masă de Paște.

 

Rețete de aperitive savuroase pentru masă de Paște

 

Iată câteva rețete deosebite, rapide și delicioase, numai bune de servit că antreu, cu ocazia sărbătorilor Pascale:

 

1.Salată Fattoush

Ingrediente 

  • 2 lipii
  • 1 salată
  • 250 g roșii cherry
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ridichi
  • 2 fire mentă proaspătă
  • 2 linguri uleivegetal
  • 1 cană dressing de mentă
  • sare, după gust
  • sumac, după gust

Ingrediente pentru dressing 

  • 1 cană ulei de măsline
  • 1 cană zeamă de lămâie
  • 1 cană mentă proaspătă
  • 3 linguri miere
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță sare

Mod de prepareCarantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Taie cele 2 lipii în triunghiuri mici și întinde-le într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Stropește-le cu ulei vegetal, presară-le cu sare și dă-le la cuptorul preîncălzit la 200o C, timp de 8-12 minute, întorcându-le pe ambele părți, până când culoarea devine aurie și lipiile devin crocante.

Cât lipiile sunt la cuptor, pregătește dressing-ul de mentă: adaugă toate ingredientele într-un blender vertical și mixează bine, până la omogenizare.

Într‐un castron mare de salată, combină frunzele de salată (spălate și tăiate) cu roșiile cherry (tăiate în jumătăți), castravetele (tăiat cubulețe), ceapă roșie (tăiată julienne), ridichile (tăiate în feliuțe subțiri) și frunzulițele de mentă proaspătă.

Înainte de a servi salată, adaugă bucățile coapte de lipie și toarnă deasupra dressingul de mentă, amestecând ușor.

Presară sumac deasupra și servește imediat.

 

2.Clătite umplute cu somon și brânză și avocado

Ingrediente pentru aluatul de clătite

  •  250 ml lapte 
  • 100 g făină 
  • 3 ouă 
  • 1 praf sare 
  • 1 lingură unt

Ingrediente pentru umplutură

  •  200 g crema de brânză 
  • 1 avocado 
  • 200 g somon afumat 
  • zeamă unei lămâi

 

Mod de preparare

Amestecă făină cu sarea, apoi adaugă ouăle și laptele. Topește untul, adaugă-l în compoziție și omogenizează. Prăjește clătitele într-o tigaie încinsă, întorcându-le când devin aurii.

Taie avocado în cubulețe sau fâșii, apoi curată și taie somonul afumat.

Unge clătitele cu crema de brânză, așază somonul și avocado în centru, apoi rulează-le. Taie clătitele în rulouri de 3-4 cm și servește-le reci.

 

3. Mini sandwich-uri cu pui și bacon

Ingrediente 

  1. 400 g piept de pui
  2. 16 felii bacon
  3. 8 chifle
  4. 8 felii brânză cheddar
  5. sare
  6. piper
  7. sos de roșii picant
  8. salată verde
  9. felii de roșie


Mod de preparare

Taie pieptul de pui sub formă de bucățele mici, apoi bate-le cu ciocănelul de șnițele. Presară peste ele sare și piper, după gust, apoi pune-le pe un grătar încins și lasă-le să se rumeneasca pe ambele părți.

Separat, prăjește feliile de bacon, apoi lasă-le să se scurgă de grăsime pe prosoape speciale din hârtie.

Taie chiflele pe jumătate și așază pe una dintre jumătăți frunze de salată verde, piept de pui, două felii de bacon, brânză cheddar, sos picant și felii de roșie. Acoperă apoi cu cealaltă jumătate de chiflă. Procedează în acest mod până la terminarea tuturor ingredientelor, apoi așază aperitivele pe un platou.

 

4. Bruschette cu salată de vinete

Ingredinte

  • 2 vinete
  • 1 ou
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • uturoi
  • muștar
  • sare și piper
  • pâine feliată și prăjită 

Mod de preparare

Se coc 2 vinetele, se curăță și se sfârămâ cu un cutit sau cu o lingură din lemn. Se amestecă cu un gălbenuș, cu puțin ulei de măsline, cu ceapă tocată mărunt, cu câțiva cătei de usturoi tocați fin sau copți, un sfert de linguriță de muștar, sare și piper. Se omogenizează bine și le se întind pe feliile de pâine prăjită și unse cu ulei și usturoi.

 

5.Ouă în crustă de falafel

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 150g năut
  • 4 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță chimion pudra
  • 1 linguriță coriandru pudra
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 lingură făină
  • 1 litru ulei de floarea soarelui
  • sare și piper proaspăt rasnit

 

 Mod de preparare 

Se pune năutul într-un bol, se acoperă-l cu apă și lasă-l peste noapte sau cel puțin 12 ore să se hidrateze. Ouăle fierte bine se curăță de coajă. Se toacă ceapă și frunzele de pătrunjel.

După ce năutul s-a înmuiat, se pune în blender alături de ceapă verde, pătrunjelul, usturoiul, sucul de lămâie, condimentele și praful de copt. Se mixează până când se obține o pastă densă și omogenă, dar maleabilă. Dacă este prea moale, se mai poate adăuga făină. 

Se pune compoziția pe o planșeta și împarte-o în bile de mărimi egale. Pe suprafață de lucru, se întinde o bucată de folie de plastic pe care se pune o bilă de aluat și se acoperă cu o altă folie de aceeași mărime.

Cu un sucitor, se întinde aluatul într-o formă de disc cu diametrul de aproximativ 10cm (cât să îmbrace oul). Se înlătură folia de deasupra aluatului, se pune un ou în centrul discului, iar cu ajutorul colțurilor foliei se acoperă complet și uniform oul cu aluat.

 

6. Ruladă de cașcaval cu somon

Ingrediente

  • 250 g cașcaval afumat
  •  100 g somon afumat
  • 150 g crema de brânză
  • 50 g cașcaval afumat
  • 2 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper
  • semințe de susan

 

Mod de preparare

Se pune cașcavalul într-o pungă, se leagă strâns și se adaugă într-o oală cu apă fierbinte, pentru a se înmuia și a putea fi modelat. În timpul acesta se pregătește crema de brânză, care se amestecă împreună cu cașcavalul ras, mărarul, sarea și piperul, până devine o compoziție omogenă. Se scoate cașcavalul din pungă și se așează pe un fund, apoi cu ajutorul mâinilor se întinde bine. Peste el se adaugă crema de brânză și fileurile de somon afumat, apoi se rulează cât mai strâns și se trece prin semințele de susan. Se învelește ruloul în folie alimentară și se introduce la frigider până la servire.

Continuă procesul în același fel și cu ouăle rămase. Pune-le la rece aproximativ 10 minute, până când se încinge uleiul.

Într-o oală, pune ulei astfel încât oul să fie acoperit complet în timpul prăjirii. Încinge-l bine, apoi, cu ajutorul unei spumiere / palete scufundă ouăle, câte unul pe rând. Lasă-le la prăjit până când crustă care învelește oul se rumenește. Transferă-le pe o farfurie tapetata cu șervet de hârtie.

Servește ouăle cu un dressing fresh cu tahina, iaurt și lămâie. Sau simple, cu mult piper rasnit deasupra.

Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   retete aperitive ,   retete paste