Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Top 10 cele mai bune filme cu Robert de Niro (VIDEO)

Top 10 cele mai bune filme cu Robert de Niro (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Aug 2020, 22:50
Top 10 cele mai bune filme cu Robert de Niro (VIDEO) Fapt divers

Robert de Niro este unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood, având un succes răsunător datorită abilității lui excepționale de a intra în pielea personajelor.

Născut pe 17 august la 1943 la New York, De Niro s-a îndrăgosti de scenă în copilărie, după ce la vârsta de doar 10 ani a primit un rol într-o piesă pusă în scenă la școală a poveștii "Vrăjitorul din Oz". La scurt timp, el a fost acceptat la prestigiosul Liceul newyorkez de muzică și arte.

În 1974, De Niro a cucerit lumea cu portretizarea lui Vito Corleone, din Nașul, partea a II-a, rol pentru care a învățat să vorbească italiană cu accent sicilian. Doi ani mai târziu, De Niro a bifat o nouă performanță, interpretându-l pe răzbunătorul Travis Bickle în Taxi Driver (1976) alături de Jodie Foster. El a continuat să-și arate talentul actoricesc în drama din 1978 The Deer Hunter, film care urmărește un grup de prieteni bântuiți de experiențele lor din războiul din Vietnam.

 

 

 Top 10 cele mai bune filme cu Robert de Niro

 

 

Taurul furios (Raging Bull)

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Raging Bull prezintă povestea lui Jake LaMotta, un pugilist foarte agresiv, în fața căruia nici un adversar nu are nici o șansă. Robert De Niro îi dă viață personajului Jake LaMotta, care duce violența dincolo de ring și își tratează familia la fel ca pe partenerii lui de luptă. Acesta e plin de furie și frustări pe care nu și le poate stăpânii.

 

 

 

Șoferul de taxi (Taxi Driver)

 

Travis Bickle, un veteran al războiului din Vietnam, suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile New York-ului. De Niro este înspăimântat de coșmarurile fantasmagorice pe care le are.

 

 

Nașul II (The Godfather II)

 

Aduce pe ecran povestea ascensiunii, decăderii și a noii ascensiuni a unei familii mafiote din New York. Filmul a fost lansat în 1974 și a fost nominalizat la 11 premii Oscar, luând premiul pentru cea mai bună ecranizare. Cele șase premii Oscar au inclus cel mai bun regizor pentru Coppola, cel mai bun actor în rol secundar pentru De Niro și cel mai bun scenariu adaptat pentru Coppola și Puzo. Al Pacino a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor și a primit o nominalizare la premiul Oscar. Filmul a fost clasat ca cel mai mare al 32-lea film din istoria cinematografică americană de către American Film Institute în 1997 și și-a păstrat locul 10 ani mai târziu. 

 

 

Băieți buni (Goodfellas) 

 

Henry Hill, interpretat de Ray Liotta este un gangster care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway (Robert de Niro) și Tommy De Vito (Joe Pesci). Ultimii doi ajung apoi să devină personaje importante ale Mafiei, în timp ce Henry suferă din cauza faptului că nu s-a ridicat la înălțimea prietenilor lui.

 

 

Irlandezul: Asasinul Mafiei (The Irishman)

 

O saga epică care se întinde pe parcursul a câteva decenii, despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial, văzută prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc și asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.

 

 

 

Regele comediei (The King of Comedy)

 

Rupert Pupkin visează să devină un comediant de succes șîl dezvoltă o obsesie pentru Jerry, gazdă unui show tv, la nivelul căruia și-ar dori să ajungă. Lucrurile scapă de sub control atunci când, împreună o altă admiratoare, îl răpesc pe bărbat și refuză să îl elibereze până când nu vor primi un rol important în celebrul show. 

 

 

 

 

Crimele din Mica Italie (Mean Streets)

 

Doi prieteni, Johnny Boy (Robert De Niro) și Charlie (Harvey Keitel), trăiesc printre mafioții dintr-un un cartier din New York. Charlie este un bun catolic care încearcă să împace credință cu violențele din jurul lui. Johny trăiește pentru sentimentul care i-l oferă confruntările cu oamenii legii. În dorința de a-i salva viața prietenului său, Charlie își pune propria viață în pericol.

 

 

Obsesia  (Heat)

 

Situația devine tensionată între doi oameni puternici, un criminal profesionist și un reputat detectiv, care se hăituiesc reciproc. Pentru Vincent Hanna (Al Pacino), prinderea lui Neil McCauley ar repezenta momentul de glorie al carierei lui, fără de care ar rămâne cu un gust amar.

 

 

 

Vânătorul de cerbi (The Deer Hunter)

 

Într-un orășel industrial din Pennsylvania, trei tineri, Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) și Nick (Christopher Walken), sunt recrutați pentru războiul din Vietnam. Înainte de pleca la luptă, Steven se însoară și dă o petrecere de adio. Mai tâziu, cei devin prizonieri de război și reușesc cu greu să evadeze. Steven paralizează de la brâu în jos, Nick rămâne în Asia de Sud-Est, într-o depresie profundă, iar Michael se întoarce acasă copleșit de remușcări pentru că nu și-a putut ajută prietenii. Lucrurile se complică când, Michael se îndrăgostește de Linda (Meryl Streep), care fusese logodnica lui Nick.

 

 

A fost odata in America (Once Upon a Time in America)

 

Bazat pe romanul "The Hoods", al lui Harry Grey, filmul cronicizează viața a trei buni prieteni David "Noodles" Aaronson și Maximilian "Max" Bercovicz, care sunt 3 tineri gangsteri evrei din New York, care a supravietuit prohibitiei și se reîntâlnesc după 35 de ani. Filmul explorează teme de prietenii din copilărie, dragoste, pofte, lăcomie, trădare, pierdere, prietenii rupte și ascensiunea mafioților în societatea americană.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Robert de Niro