Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată. Versetul care a fost schimbat

Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată. Versetul care a fost schimbat

Un articol de: Raluca Tindeche - 25 Noi 2020, 15:37
Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată. Versetul care a fost schimbat Fapt divers

Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată. Măsura intră în vigoare din 29 noiembrie. Biserica Catolică a considerat că trebuie să modifice versetul „nu ne duce în ispită” în „nu ne abandona ispitei”. 

Din data de 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, rugăciunea o să fie rostită într-o formă actualizată, potrivit Rador. 

Modificarea rugăciunii s-a făcut datorită dorinței lui Papa Francisc și este o modificare care privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. 

La slujba de duminică, 22 noiembrie 2020, rugăciunea „Tatăl nostru” a fost rostită pentru ultima oară în forma pe care o cunosc toți credincioșii. 

 

Ce verset al rugăciunii „Tatăl nostru” a fost actualizat?

 

Versetul pe care Biserica Catolică a considerat că trebuie să îl actualizeze este „nu ne duce în ispită”, care începând de acum va deveni „nu ne abandona ispitei”, potrivit Kanal D.

 Papa Francisc a precizat că este necesar ca această rugăciune, rostită de majoritatea credicioșilor, să fie actualizată.

 "Nu mă lăsa să cad în ispită" este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat.”, declara Papa Francisc, potrivit adevarul.ro .Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

„Tatăl nostru” este rugăciunea rostită atât de către credincioșii catolici, cât și de cei ortodocși. 

Citeşte mai multe despre:   rugaciune,   modificare