Şi-a spart oglinzile din casă, apoi a băut apă cu argint ani de zile. Când un amic l-a vizitat, a îngheţat

Şi-a spart oglinzile din casă, apoi a băut apă cu argint ani de zile. Când un amic l-a vizitat, a îngheţat

Aceasta este povestea lui Paul Karason, un american care a trăit până în 2013. Timp de câţiva ani, în timpul vieţii, bărbatul a fost celebru datorită culorii distincte a pielii sale.

Omul se născuse cu probleme ale tegumentului, dar nu grave. După moartea tatălui său, pe fond nervos, boala americanului s-a agravat. El suferea de dermatită şi a decis să se trateze singur. A luat medicamente pe care le-a cumpărat de pe net, dar cea mai mare greşeală a fost când s-a decis să bea apă cu argint. Reţeta lui era simplă: într-un pahar de apă de 300 ml adăuga 2 monede din argint, iar, după 10 minute, ingera acel lichid.

Faţa lui a devenit mov

Din pricina problemei cu epiderma, bărbatul şi-a spart toate oglinzile din casă, întrucât refexia lui îl ducea la depresie. Nici nu realizase că imaginea lui se schimbase complet. Până într-o bună zi, când un prieten l-a vizitat şi a rămas şocat: americanul devenise mov la faţă. Se pare că medicamentele pe care şi le administra singur, în combinaţie cu apa cu argint, au dus la aceste efecte adverse.

Îngrijorat că lucrurile au degenerat în ceea ce priveşte aspectul său fizic, Paul Karason a mers la dermatologi renumiţi. Ei i-au spus că boala de care suferă se numeşte argyria, adică o decolorare albastru-cenuşie a pielii. Din acel moment, omul a devenit celebru: presa din SUA a scris mult despre el, în 2007, bărbatul fiind invitat şi pe la talk-show-uri. Medicii i-au prescris diferite tratamente, dar fără ca starea pielii lui Paul să se îmbunătăţească semnificativ.

Din păcate, americanul a murit în 2013,la vârsta de 62 de ani, în urma unui infarct.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe