Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers Un set de cuțite care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost vândut la licitație. Cum arată și pentru ce sumă a fost adjudecat (FOTO)

Un set de cuțite care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost vândut la licitație. Cum arată și pentru ce sumă a fost adjudecat (FOTO)

Un articol de: Andrei Vlad - 19 Noi 2020, 14:08
Un set de cuțite care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost vândut la licitație. Cum arată și pentru ce sumă a fost adjudecat (FOTO) Fapt divers

Obiectele care i-au aparținut lui Nicolae Ceaușescu sunt în continuare, la mare căutare. În cadrul unei licitații online organizate de Artmark în această săptămână, un set de 5 cuțite ale fostului dictator au fost vândute.

Colecția include 4 cuțite cu mâner din corn de cerb, care par a fi lucrate din trofeele vânate de Ceaușescu, însoțite de certificate de proveniență RAAPPS. Prețul de pornire pentru colecția de cuțite a fost de 250 de euro și s-a adjudecat pentru 800 de euro. 

În ultimii ani, mai multe obiecte care au aparținut fostului dictator au ajuns la colecționari. Printre acestea se numără: costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceaușescu - 700 de euro, cizmele de vânătoare - 700 de euro, șapca de vânătoare - 400 de euro, pantofi cu toc ai Elenei Ceaușescu - 600 de euro, diverse elemente decorative, printre care și un satin chinezesc primit de familia Ceaușescu cu ocazia ultimei vizite în China, în 1988 - 1.200 de euro. 

 

 

Nicolae Ceaușescu, subordonat soției

 

Nicolae Ceaușescu știa de frică. Elena Ceaușescu își manifesta stilul autoritar ori de câte ori avea ocazia. Emilia Marinela Macovescu, soția fostului ministru de Externe al României, George Macovescu, din perioada 1972-1978 a oferit mai multe detalii picante. 

De exemplu, la revenirea în țară, în urma unei întâlniri cu un președinte, Nicolae Ceaușescu a fost „tras de urechi" de soție, de față cu mai mulți apropiați ai dictatorului. După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

„'Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?'. Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul: 'Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează'", a dezvăluit Marinela Macovescu. 

Citeşte mai multe despre:   licitatii,   nicolae ceausescu