Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Fapt divers De când sărbătoresc românii Ziua Internațională a Bărbatului

De când sărbătoresc românii Ziua Internațională a Bărbatului

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Noi 2020, 08:00
De când sărbătoresc românii Ziua Internațională a Bărbatului FOTO: Pixabay.com Fapt divers

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită la nivel mondial, iar prima dată a fost celebrată în 1999 în Trinidad și Tobago, la data de 19 noiembrie.

Începând de atunci, din ce în se mai multe state au decis să include Ziua Internațională a Bărbatului pe lista sărbătorilor aniversare, printre care și România. La noi în țara, Ziua Femeii se serbează la data de 8 martie, iar cea a Bărbatului la 19 noiembrie, așa cum se obișnuiește și în alte state.

Primele discuții despre o posibilă astfel de sărbătoare dedicată bărbaților au început la în SUA, în 1960. În 1968, jurnalistul american John P. Harris atrăgea atenția, într-un editorial în ziarul Salina, asupra inegalități ce staă la baza zilei de 8 martie, prin care în statele sovietice se sărbătorea ziua femeilor muncitoare. El semnala prezența unei zilei în care posesoarele sexului frumos erau recompensate pentru munca depusă, în timp ce masculii nu se bucurau niciodată de o astfel de sărbătoare în care să le fire recunoscute meritele.

 

Când s-a sărbătorit pentru prima dată în România

 

În România, Parlamentul a decis ca Ziua Internațională a Bărbatului să fie sărbătorită la data de 19 noiembrie în 2016, ea nefiind una dintre zilele libere de la stat. Mai mult decât atât, în țara noastră, Ziua de 8 Martie ca Ziua Femeii și cea de 19 noiembrie ca Ziua Bărbatului sunt abilite prin Legea 22/2016, pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului publicată în Monitorul Oficial nr. 169 din 7 martie 2016.

 

Mesaje de Ziua Internațională a Bărbatului

 

Dacă vrei să îți surprinzi iubitul sau soțul cu această ocazie, iată o serie de mesaje propuse de Libertatea, pe care să le trimiți:Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Tu îmi luminezi ziua cu sunetul vocii tale, tu mi-ai adus atât de multe zâmbete și dragoste. Ești totul pentru mine și am fost atât de binecuvântată când Dumnezeu te-a trimis aici pentru mine!

Cu fiecare secundă care trece, te iubesc mai mult. Cu fiecare zi care trece, te doresc mai mult. Cu fiecare săptămâna care trece, te ador mai mult. Cu fiecare luna care trece, pur și simplu te venerez!

Dragostea – Toată viața am auzit despre ea, am citit despre ea, am visat la ea, am plans după ea. Acum, lângă tine, am găsit-o!

Ești comoara vieții mele, ești minunea pe care am întâlnit-o întâmplător și care m-a făcut fericită. Te iubesc enorm!

O zi poate începe făra un SMS de la mine către tine, dar nu poate începe fără ca eu să mă gândesc la tine. Vezi? Tocmai m-am gandit.

Poţi să spui ‘te iubesc’ într-o secundă? Dacă da, dă-mi o secundă din viaţa ta, îţi voi fura un minut, te voi săruta o oră şi te voi iubi o viaţă.

Într-o zi mă vei întreba ce e mai important pentru mine: tu sau viața? Eu voi spune că viaţa, iar tu te vei supăra, dar fără să-ţi dai seama ca pentru mine tu eşti viaţa.

Dragostea nu are nevoie de cuvinte, ea vorbește prin priviri și atitudini. Hai să ne bucurăm de iubire!

Tot ce-i frumos se iubeşte, tot ce se iubeşte e frumos. Eşti atât de frumos pentru ca eşti atât de iubit şi îti promit că aşa vei fi mereu.