Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech 5G: Spania pariază pe parteneriatul Telefonica - Huawei

5G: Spania pariază pe parteneriatul Telefonica - Huawei

Un articol de: - 15 Oct 2020, 12:00
5G: Spania pariază pe parteneriatul Telefonica - Huawei High-Tech

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat la finalul săptămânii trecute că marii operatorii de telecomunicații din această țară au anunțat investiții de milioanede dolari pentru extinderea cât mai rapid a acoperirii 5G pe întreg teritoriul Spaniei.

În acest sens, Pedro Sanchez a subliniat angajamentul companiei Telefonica ca până la finalul anului 75% din teritoriul spaniol să se afle sub acoperirea 5G. El și-a exprimat susținerea pentru progresul rapid realizat de Telefonica în acest sens, cu susținerea Huawei.

Premierul spaniol a subliniat de altfel că extinderea 5G în Spania se realizează de Telefónica, împreună cu Huawei, dar nu a exclus participarea altor companii europene și americane în calitate de colaboratori tehnologici. „Vom continua să mizăm pe această tehnologie și să diversificăm aceste alianțe cu alți operatori, nu numai din continentul nostru, ci și din China”, a declarat el conform mass media spaniole.

Declarațiile lui premierului Pedro Sanchez au fost făcute la finalul unui summit Spania-Portugalia, care a avut loc în orașul portughez Guarda. Cu această ocazie, guvernele celor două țări au aprobat Strategia comună de dezvoltare transfrontalieră. Una dintre cele mai importante priorități asumate de Spania și Portugalia privește dezvoltarea infrastructurii de interconexiune și implementarea pe scară largă a 5G.

Articol susținut de Huawei / Sursa larazon.es