Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru postare ILEGALĂ de anunţuri imobiliare şi cere 12,5 milioane de euro

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru postare ILEGALĂ de anunţuri imobiliare şi cere 12,5 milioane de euro

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 10:43
Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru postare ILEGALĂ de anunţuri imobiliare şi cere 12,5 milioane de euro High-Tech

Airbnb riscă să scoată din buzunar o sumă uriaşă. Compania a fost dată în judecată de primăria Parisului pentru publicarea a 1.000 de anunţuri de închiriere ilegale, litigiu care ar putea costa intermediarul online peste 12,5 milioane de euro (14 milioane de dolari), anunţă Reuters. 

Legislaţia din Hexagon prevede că proprietarii de locuinţe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an. Anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietăţile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă. 

Francezii au adoptat o lege, în 2018, potrivit căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru postări ilegale. 
Primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiţie, a anunţat edilul capitalei franceze, Anne Hidalgo. 

”Obiectivul este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo, potrivit news.ro.

Mai multe oraşe din lume sunt nemulţumite de faptul că platforme de tipul Airbnb fac o concurenţă neloială hotelurilor. 

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris ai site-ului companiei să respecte reglementările europene, dar a adăugat că regulile din Paris sunt ”ineficiente, disproporţionate şi contrare reglementărilor europene”. 

Citeşte mai multe despre:   Airbnb,   Paris